Mainos

Etelä-Korealle ensi kertaa naispääministeri

Etelä-Korean pääministeriksi on ensi kertaa nimitetty nainen. Uudelleenjärjestelyissä hallituksen 19 ministeristä vaihtui kaikkiaan kuusi.

Presidentti Kim Dae Jung erotti tänään pääministeri Lee Han Dongin ja nimitti hänen tilalleen Ehwan naisyliopiston rehtorin Chang Sangin. Etelä-Korean 19 ministeristä vaihtui kaikkiaan kuusi.

Henkilövaihdoksilla presidentti Kim pyrkii ulos poliittisesta suosta, jonka yhtenä tekijänä on presidentin kahden pojan pidättäminen korruptiosta.

Presidentti erotti mm. puolustusministeri Kim Dong Shinin, jota on arvosteltu äskeisestä Koreoiden välisestä laivastovälikohtauksesta. Uudeksi puolustusministeriksi nimitettiin puolustusministeriön uudistuskomitean entinen puheenjohtaja Lee Jun.

Tuore pääministeri on tutkija ja opettaja

Tuore pääministeri Chang Sang, 62, on pitkän linjan tutkija ja yliopisto-opettaja. Asiantuntijoiden mukaan hänellä on myös runsaasti johtajantaitoja.

Changia pidetään poliittisesti neutraalina hahmona, sillä hän on työskennellyt suurimman osan aikuisiästään yliopistomaailmassa. Hän on valmistunut Ehwan naisten yliopistosta, johon hän jäi opettajaksi. Hän on opiskellut myös Yhdysvalloissa, Princetonin yliopistossa, ja suorittanut tohtorintutkinnon teologiassa.

Vuonna 1996 Chang yleni arvostetun yliopistonsa rehtoriksi. Hän on tehnyt Ehwassa useita uudistuksia: esimerkiksi ennen valmistumistaan naimisiin halunneita opiskelijoita on tuettu ja yliopiston alueelle on perustettu päiväkoti.

Chang on sanonut pyrkivänsä siihen, että joulukuun presidentinvaalit järjestetään hyvin ja puolueettomasti.

Chang on naimissa, ja hänellä on kaksi lasta.

(MTV3--AFP-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.