Mainos

ETA-neuvottelut suututtavat Espanjassa

Eta on käynyt väkivaltaista kampanjaa itsenäisen baskivaltion puolesta jo neljän vuosikymmenen ajan. Sen tekemissä iskuissa on kuollut yli 800 ihmistä.

Espanjan hallituksen suunnitelma ryhtyä suoriin rauhanneuvotteluihin baskien Eta-järjestön kanssa jakaa mielipiteitä Espanjassa. Tänään jopa 200 000 ihmistä osoitti mieltään sosialistihallituksen neuvotteluaikeita vastaan. Oppositiopuolueet ovat jo aiemmin ilmoittaneet vastustavansa suunnitelmaa jyrkästi.

Pääministeri Luis Rodriquez Zapatero puolustaa hallituksensa suunnitelmaa sanomalla, että suurin osa espanjalaisista on rauhanneuvottelujen kannalla. Hänen mukaansa ihmiset haluavat rauhaa ja ymmärtävät, kuinka tärkeää sen saavuttamiseksi on taistella.

Eta on käynyt väkivaltaista kampanjaa itsenäisen baskivaltion puolesta jo neljän vuosikymmenen ajan. Sen tekemissä iskuissa on kuollut yli 800 ihmistä. Viime vuosina Eta on vähentänyt iskujaan ja pyrkinyt avaamaan tietä rauhanneuvotteluille Espanjan hallituksen kanssa. Vuoden 2003 toukokuun jälkeen se ei tiettävästi ole tehnyt yhtään iskua ja viime maaliskuussa se julisti pysyvän tulitauon.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.