Esapekka Lapin uusi pomo löysi suomalaisen pilttuussa heti korjattavaa: "Haastavaa kommunikoida"

3:34
Esapekka Lappi kommentoi otteitaan Kuopion SM-rallissa viikonloppuna

Hyundain WRC-tallin uusi päällikkö Cyril Abiteboul sai ensikosketuksensa rallimaailmasta tammikuun Monte Carlon MM-rallissa.

Kannuksensa F1-sarjan puolella Renaultin ja Caterhamin tallipomona hankkinut ranskalainen ei ole aiemmin rallin parissa työskennellyt.

Ensimmäinen kokemus oli kuitenkin hyvin mieluinen ja Abiteboul myös kertoi heti saaneensa muutaman vision, miten Hyundain rallitallin toimintaa saadaan kehitettyä.

– Monte Carlon viikonloppu oli iso nautinto ja todellakin huima kokemus. Täytyy sanoa, että rallissa tehdään pitkää päivää. Oli kivaa oppia ymmärtämään tiimin dynamiikkaa ja odotan jo innolla seuraavia kisoja, Abiteboul kertoo MTV Urheilulle.

– Minulla on muutama idea, miten voin tehdä tiimin sisäisistä prosesseista jouheampia ja tehokkaampia. En usko, että mitään tarvitsee isosti muuttaa. En tähtää mihinkään vallankumoukseen, vaan enemmänkin pieneen evoluutioon. Toivottavasti olemme tehokkaampia jo Ruotsissa.

Pitkistä päivistä huolimatta talleilla oli esimerkiksi Monte Carlossa hyvin vähän aikaa työskennellä auton säätöjen parissa, koska päivähuoltoja kisassa ei ollut.

– Päivät ovat todella pitkiä, mutta on silti haastavaa kommunikoida miehistöjen kanssa tai ainakin ne hetket ovat aika rajattuja. Tavallaan aikaa on siis paljon, mutta hyvin vähän sitä on esimerkiksi säätöjen jumppaamisen kannalta. Päätökset on tehtävä nopeasti ja ehkä siinä me voimme olla tehokkaampia organisaationa, Abiteboul analysoi.

– Sitä puolta meidän pitää kehittää, jotta voimme olla varmoja, että teemme oikeat päätökset oikeaan aikaan. En sano, että olisimme tehneet vääriä päätöksiä, mutta moottoriurheilussa on kuitenkin kyse hyvin pienistä marginaaleista ja ne on käytettävä eduksi.

Tämän viikon Ruotsin MM-rallista Hyundai hakee selvää tasonnostoa kauden avauskisaan nähden. Monte Carlossa Thierry Neuville ylsi podiumille, mutta Esapekka Lappi ja Dani Sordo olivat ”valovuoden” päässä kärkivauhdista.

Neuville, Lappi ja Sordon Ruotsissa korvaava Craig Breen ovat kaikki yltäneet uriensa aikana Ruotsissa podiumille, joten ainekset menestykseen ovat olemassa.

– Tärkeintä on, että onnistumme Ruotsissa näyttämään parempaa suorituskykyä. Tavoitteena on, että kaikki kuskimme voivat taistella palkintosijoista. Kaikilla meidän kuskeillamme on todistetusti ollut vauhtia Ruotsissa. Olemme tehneet viime viikon aikana kovasti töitä, että auton säädöt ovat heti kohdillaan hankalissa olosuhteissa, Abiteboul summaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja