Esapekka Lappi tarjoili viileän kuitin ulosajostaan

3:34
Katso videolta Esapekka Lapin kommentit neljännen erikoiskokeen jälkeen.

Esapekka Lappi haki säätöjä ensi viikon Ruotsin MM-ralliin ajamalla testimielessä Kuopion SM-rallissa lauantaina.

Lapin matkalle mahtui myös pientä jobinpostia, kun mies pölläytti Hyundai i20 N Rally1 -autonsa lumipenkkaan kisan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella. Aikaa meni hukkaan reilut kymmenen minuuttia, minkä myötä myös yleiskilpailun voitto karkasi, joskaan tuloksella ei pieksämäkeläiselle ollut mitään merkitystä.

– Tämä päivä oli sitä varten tarkoitettu, että haetaan niitä rajoja. Varmaan jarrutin vähän myöhään, eikä penkka enää pitänyt tiellä. Rajoja tultiin hakemaan ja ne löydettiin, Lappi kommentoi MTV Urheilulle.

– Eipä sillä mitään väliä ollut. Kun (Takamoto) Katsuta keskeytti, ei ollut kuitenkaan mitään järkeä lähteä himmailemaan. Koko ajan menimme täysillä.

Lappi onnistui peittoamaan Toyotan Rally1-autolla ajaneen Katsutan aamupäivän erikoiskokeilla ennen kuin japanilainen keskeytti tekniseen vikaan.

– Tämä oli tosi tärkeä päivä minulle. Aamupäivällä pystyin vertaamaan aikoja Katsutaan ja pystyimme häntä vastaan ajamaan kilpaa. Toki hän ei mikään suurin voittajasuosikki ole ensi viikolla Ruotsissa, mutta on hän aina siellä kovaa ajanut, Hyundaille täksi kaudeksi siirtynyt suomalaiskuski mietti.

– Pystyimme nyt ylipäätään näkemään, miten auto käyttäytyy teillä, joilla en ole ennen ajanut. Saimme myös hienosäädettyä autoa. Monella pätkällä oli sellainen hyökkäys päällä, mikä ensi viikolla vaaditaan. Siinä mielessä erittäin hyvä reissu.

Ulosajo ei rokottanut Lapin itseluottamusta. Lappi ajoi Kuopiossa samalla autolla, jolla Hyundain kuljettajat ovat testanneet viime sunnuntaista saakka.

– Ei jäänyt mitään peikkoa ulosajosta. Koitin vielä viimeisenkin tulla niin hyvin kuin pystyn, mutta (tasauspyörästön) lukot olivat koko iltapäivän vähän niin ja näin. Voihan se olla, että ulosajo johtui tietyllä tapaa siitäkin, kun perse karkasi aika hyvin, Lappi summasi.

– Koko viikon kun on ollut samat osat, niin ne eivät enää pidä ihan samalla tavalla.

Kauden avauskisa Monte Carlossa pari viikkoa sitten sujui Lapilat kehnosti, kun testeissä mies oli valinnut väärät säädöt kilpailuun. Ruotsiin suomalaiskuljettaja ei tarkempia tavoitteita halunnut edes asettaa.

– Totta kai olisi kiva olla parempi (kuin Monte Carlossa). Sinnekin minulla oli aika kovat odotukset, mutta ralli meni penkin alle. Parempi kun ei odota mitään, lähdetään vain ajelemaan, Lappi suunnitteli.

– Aina se vähän mietityttää, olemmeko onnistuneet säädöissä tarpeeksi hyvin ja riittääkö kyyti. Täällä kuitenkin näki, että ainakin Takamotoa vastaan vauhti oli kunnossa. On tässä ainakin 85 prosentin luotto, että homma toimii Ruotsissa.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 9.-12. helmikuuta Uumajan seudulla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja