Mainos

ERVV-takuiden epäselvyydet perustuslakivaliokuntaan

Eduskunnan perustuslakivaliokunta selvittää yhdessä hallituksen kanssa epäselvyydet, jotka liittyvät väliaikaisen vakuusmekanismin ERVV:n vastuisiin.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi tänään eduskunnan kyselytunnilla selvityksestä. Hallitus ei anna takuista uutta esitystä.

Urpilaisen mukaan Suomi kannattaa pysyvän rahoitusmekanismin EVM:n aikaistamisesta ensi vuoteen. Hallitus sai kannalleen eduskunnan suuren valiokunnan tuen. Alkujaan tarkoituksena oli, että EVM:ään siirryttäisiin vuonna 2013.

Urpilaisen mukaan perustuslakivaliokunnan kanssa haetaan tapaa, jolla puutteellinen lause pystytään korjaamaan. Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sanoi, että perustuslakivaliokunnan on syytä käydä asia perusteellisesti läpi ja kuulla myös asiantuntijoita.

Eduskunta hyväksyi taannoin takausvastuiden korottamisesta väliaikaisessa vakausrahastossa 7,9 miljardista eurosta yhteensä 14 miljardin euroon.

Osa edustajista sai esityksen perusteluista käsityksen, että korot sisältyvät kokonaismäärään. Hyväksytyssä laissa ei ole virheitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.