Erling Haaland teki tuhojaan – voiton kääntäneelle Real Madridille huolenaihe

Manchester Cityn Erling Haaland aloitti jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheen vahvasti, kuten odottaa sopi. Norjalainen iski G-lohkon kohtaamisessa kaksi maalia, kun City voitti Sevillan vieraissa 4–0.

Toisella jaksolla norjalainen puolestaan kihautti Cityn kolmannen osuman luutimalla karat sisään Sevilla-maalivahti Bonon torjuman Phil Fodenin laukauksen jälkeen. Kauden alla Cityyn siirtynyt Haaland pelasi ensimmäisen Mestarien liiga -ottelunsa manchesterilaisseuran paidassa.

Haalandin toinen maali on katsottavissa ylälaidan videolta.

Foden teki Cityn toisen maalin ja Ruben Dias viimeisteli lisäajalla päätöslukemat.

Benzema loukkaantui, Mbappékin maalasi kahdesti

Mestarien liigan hallitsevalle mestari Real Madrid puolestaan käänsi vaikean avausjakson jälkeen F-lohkon ottelun Celticin vieraana 3–0-voitokseen. Huolta Realille aiheuttaa hyökkääjätähti Karim Benzeman loukkaantuminen.

Benzema näytti kärsivän polvivammasta, ja hän ontui puolen tunnin kohdalla vaihtoon.

Avauspuoliaika oli Realille muutenkin nihkeä. Skotlantilainen kotijoukkue Celtic pelasi hurmiossa ja loi muutamaan otteeseen vaaraa madridilaisten maalille, eivätkä vieraat saaneet kummoista aikaiseksi, mutta tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

56. minuutilla Vinicius Junior viimeisteli Realille helpottavan maalin Federico Valverden pitkästä poikittaispetauksesta.

Luka Modric kasvatti Realin johtoa muutama minuutti Viniciuksen avausmaalin jälkeen, ja Celticin terä hiipui. Eden Hazard osui vielä myöhemmin.

PSG päihitti H-lohkon herkullisessa koitoksessa Juventuksen 2–1. Molemmat pariisilaisten maaleista latoi Kylian Mbappé, ja Weston McKennie vastasi Juventuksen kavennuksesta.

Otteluilta oli Mestarien liigassa kauden ensimmäinen.