Erling Braut Haaland, 20, hurjasteli jälleen Mestarien liigassa! – Barcelona jyräsi vieraissa ilman Lionel Messiä

Borussia Dortmundin 20-vuotias hurjapää Erling Braut Haaland jatkoi säkenöintiään jalkapallon Mestarien liigassa. Norjalaishyökkääjä viimeisteli joukkueelleen kaksi maalia 3–0-voitossa Club Bruggeä vastaan ja nousi yksin kilpailun maalipörssin kärkeen.

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Haaland tikkasi ensimmäisessä maalissaan Jadon Sanchon syötöstä hirvimäisellä juoksullaan karkuun ja viimeisteli ottelun avausosuman tarkalla vasemman jalan laukauksella.

Sanchon kaukaa antama vapaapotku painui puolestaan aivan avausjakson välissä verkkoon.

60. minuutilla Haaland iski jälleen, nyt tulisella vasemman jalan kääntölaukauksella rangaistusalueen sisältä.

Haaland on nyt tehnyt tällä Mestarien liiga -kaudella kuusi maalia pelaamiinsa neljään peliin. Norjalainen johtaa kilpailun maalipörssiä yksin, maalin erolla Manchester Unitedin Marcus Rashfordia ja Juventuksen Alvaro Morataa.

Haalandin edustama Dortmund on kerännyt kauden neljästä Mestarien liiga -ottelustaan yhdeksän pistettä ja on F-lohkon ykkösenä, pisteen erolla ennen Laziota.

Barcelonalla kulki ilman Messiä

Ilman huilannutta Lionel Messiä ja muutoinkin osin varamiehisenä pelannut Barcelona jyräsi Dynamo Kiovan vieraissa 4–0 ja varmisti samalla pudotuspelipaikkansa. Katalonialaisten illan kaikki osumat syntyivät toisella jaksolla.

Sergino Dest vei Barcelonan johtoon, ja Martin Braithwaite teki kaksi seuraavaa maalia, toisen niistä rangaistuspotkusta. Illan viimeisen tälläsi Antoine Griezmann lisäajalla.

Barcelona nousi G-lohkon piikkipaikalla 12 pisteeseen ja on varmasti jatkossa. Pudotuspeleihin etenee myös Ferencvarosin 2–1-lukemin päihittänyt Juventus, jolla on lohkon kakkosena yhdeksän pistettä. Dynamo Kiova ja Ferencvaros ovat molemmat yhdessä pisteessä.

Manchester Unitedin "kosto"

Istanbul Basaksehirille edellisessä Mestarien liigan ottelussaan tappion kärsinyt Manchester United kuittasi nyt tilit kahmaisemalla turkkilaisista 4–1-kotivoiton.

Kolme viikkoa takaperin Basaksehir yllätti Manchesterin punaiset kotonaan maalein 2–1. Tänään United ei jättänyt mitään epäselvää.

Bruno Fernandes tulitti jo seitsemännellä minuutilla huiman kaukolaukauksen rangaistusalueen rajan takaa yläkulmaan. 12 minuuttia myöhemmin sama mies osui jatkopallosta lähietäisyydeltä tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Unitedin vahvan avausjakson kruunasi Marcus Rashfordin rangaistuspotkumaali, jonka hän painoi alakulmaan. Boli Bolingoli-Mbombo oli kaatanut läpijuoksuun spurtanneen Rashfordin rankkarin arvoisesti takaapäin.

Deniz Turuc teki toisella jaksolla Bruggen ainokaisen, kun hän antoi tulisen kaukovapaapotkun ja pallo ohitti juuri niukasti maaliviivan ennen United-maalivahti David de Gean torjuntaa. Daniel James teki Unitedille vielä yhden Mason Greenwoodin tarjoiluista maalille.

United johtaa H-lohkoa yhdeksällä pinnalla. PSG ja RB Leipzig seuraavat kuudessa pisteessä.

PSG kukisti Leipzigin tänä iltana Neymarin rangaistuspotkusta ampumalla maalilla 1–0.