Villi ilta Italiassa: Liverpool murjottiin Mestarien liigassa – Madridissa jytisi lisäajalla

Liverpoolia pidettiin ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkue Napoli tarjoi liitoksistaan repeilleelle kotiyleisölle valtaisan näytöksen. Italialaisisännät juhlivat A-lohkossa joukkueiden Mestarien liiga -kauden avauksessa 4–1-voittoa.

Suorastaan hurmoitunut ja upeita syöttökombinaatioita tiuhaan viljellyt Napoli piti löylykauhaa tiukasti hallussaan avauspuoliajalla, ja tauolle mentiin 3–0-lukemin. Eivätkä numerot olleet pelitapahtumiin nähden liikaa, pikemminkin päinvastoin, isännät epäonnistuivat parissa loistokkaassakin maalipaikassa.

Piotr Zielinski maalasi rangaistuspotkusta, ja Andre Zambo Anguissa Liverpool-puolustaja Joe Gomezin tötöilyn jälkeen.

Napolin kolmas osuma oli puolestaan Mestarien liiga -debytanttien loistoa. 21-vuotias georgialainen Khvicha "Kvaradona" Kvaratskhelia tarjoili pallon maalille 27-vuotiaalle argentiinalaiselle Diego Simeonen pojalle Giovanni Simeonelle. Osuman viimeistellyt Simeone purskahti itkuun kellistyessään maahan debyyttipelin maalistaan nauttimaan.

Katso maali ja Simeonen tunteikas hetki ylälaidan videolta!

Napolin Victor Osimhen oli epäonnistunut 1–0-tilanteessa rangaistuspotkussa, kun Liverpool-maalivahti Alisson aavisti oikein.

Toisen jakson alussa Napolin Zielinski teki illan toisensa, ja Liverpoolin Luis Diaz maalasi heti perään. Osumat jäivät kuitenkin siihen ja Napoli juhli komeaa voittoa kolmen maalin erotuksella.

Lewandowski oma itsensä

Puolalaisen maalitykin Robert Lewandowskin ensimmäinen Mestarien liiga -ottelu Barcelonan edustajana oli samankaltaista ilotulitusta, mitä häneltä Bayern Münchenissä totuttiin usein näkemään.

Puolalainen mätti hatullisen, kolme maalia, tshekkiläisseura Viktoria Plzenin verkkoon, kun Barcelona painoi C-lohkon koitoksessa 5–1-voittoon.

Bayern München puolestaan löi Interin Milanossa 2–0.

Atleticolle huima voitto

Atletico Madrid ja Porto tahkosivat 90 minuuttia maalittomasti, mutta pitkällä lisäajalla alkoi paukkua. Madridilaisisännät voittivat B-lohkon otatuksen lopulta dramaattisesti 2–1.

Mario Hermoso vei madridilaisisännät lisäajan ensimmäisellä minuutilla puolustuksesta kimmonneella pallolla 1–0-johtoon, Porton Mateus Uribe tasoitti rangaistuspotkusta lisäajan kuudennella minuutilla, mutta Antoine Griezmann puski Atleticon voittoon, kun taulussa oli jo ekstra-ajan 11. minuutti.