Erittäin poikkeuksellinen näky Suomessa – merivartija kuvasi videolle, kun seitsemän trombia pyöri yhtä aikaa meren yllä

Katso merivartioston hurja video: Näin pyörivät lukuisat trombit merellä 0:40
Merivartioston työntekijä taltioi trombit näyttävälle videolle

Länsi-Suomen merivartioston työntekijä taltioi videolla merellä näkyneet trombit.

Merivartiosto kertoi maanantaina Twitterissä Pyhänmaan ja Kustavin välisellä merialueella näkyneen trombeja viikonloppuna.

Trombeja oli nähty kyseisellä paikalla jopa seitsemän. Merivartiosto kuvailee niitä ”näyttäviksi ja merenpintaa pärskyttäneiksi.”

Twitterissä julkaistun kuvan lisäksi merivartiosto antoi MTV Uutisille videon tilanteesta. Jutun alusta löytyvällä videolla on nähtävissä, kuinka veden yllä pyörivät trombit nousevat kohti tummenevaa taivasta.

Merivartiosto muistuttaa, että trombit voivat olla tuhoisia niin merellä kuin maalla.

”Kunnon trombivaroitusta ei voi antaa”

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ennusti kesäkuun lopulla, että trombeja voi esiintyä lähiaikoina Suomessa.

– Käytännössä kunnon trombivaroitusta ei voi antaa, koska se on niin pienen alueen ilmiö ja se tapahtuu hyvin nopeasti, Pouta kertoo alhaalta löytyvällä videolla.

Trombit liittyvät usein ukkospilviin sekä kovien hellemassojen väistymiseen. Tiistaina Suomeen on luvassa Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaita ukkosia. Ukkosiin voi lisäksi liittyä rankkaa sadetta ja salamointia sekä pienialaisia syöksyvirtauksia. 

Miten trombit syntyvät? Katso videolta Poudan selitys:

Yksi ihminen sai surmansa Luoteis-Ranskassa mystisen sääilmiön myötä – Pekka Pouta kertoo, mistä on kyse 3:40

Kuvasitko poikkeuksellisen sääilmiön? Lähetä kuva meille WhatsAppilla numeroon 040 578 5504, selvitämme kuvan ilmiötä yhdessä meteorologin kanssa.


Lue myös:

    Uusimmat