Erikoinen tapaus F1-kisassa: Pirelli kielsi tallilta ainoan kovan rengassarjan käytön

Yhdysvaltain F1-kisassa viidenneksi sijoittunut Red Bullin kuljettaja Alexander Albon sai yllättäen ennen kilpailua tiedon, ettei häntä varastossa odottanutta kovan seoksen rengasta saa turvallisuussyistä lainkaan käyttää.

Albon joutui turvautumaan kisassa peräti kolmen pysähdyksen taktiikkaan. Hän kolaroi kisan startissa McLarenin Carlos Sainzin kanssa ja joutui käymään ensimmäisellä pysähdyksellä jo toisella kierroksella.

Tämän jälkeen hän käytti kahta keskikovaa rengassarjaa ennen kuin palasi kisan lopuksi taas pehmeille renkaille. Muut selvittivät kilpailun kahdella tai jopa yhdellä stopilla käytettyään kovia renkaita, mutta se taktiikka ei tullut Red Bullilla kyseeseen yllättävästä syystä.

– Emme valitettavasti voineet käyttää kovia renkaita Alexin autossa, koska lauantain installaatiokierroksella niihin tuli niin sanottu kylmähalkeama, selvitti tallipäällikkö Christian Horner RaceFans-sivuston mukaan.

– Pirelli ei siis antanut käyttää sitä rengasta, koska kun sillä oli jo ajettu installaatiokierros, sitä ei voinut vaihtaa. Se taktinen vaihtoehto ei siis ollut hänelle tarjolla muutenkaan, Horner perusteli.

Horner valitteli tapausta, mutta myös alun osumaa, joka vaikeutti suunnitelmia entisestään.

– Hän tarvitsi tietysti etusiiven vaihdon ja palasi sen takia aika kaukana takana radalle, mutta oli nopein auto aika monen kierroksen ajan, Horner kehui.

– Sitten taas hänen ohituksensa ruuhkasta oli ilmiömäistä. Hänen täytyi ohittaa Carlos Sainz kolmesti tällä eri taktiikallaan.

Lue myös:

    Uusimmat