Vaarallista leikkiä F1-kisassa – kuskin varoitukset kaikuivat varikkomuurilla kuuroille korville

Edessä olleesta keskeytyksestä oli F1-kuski Kevin Magnussenin mukaan jo selviä merkkejä ilmassa, mutta tanskalaisen mukaan Haas-talli ei ottanut hänen varoituksiaan vakavasti.

Magnussen pyörähti ulos Austinin radalta neljä kierrosta ennen Yhdysvaltain F1-kisan loppua, kun hänen jarrulevynsä murenivat kovassa paineessa.

– Minähän sanoin teille, Magnussen tokaisi tiimiradiossa varikkomuurin suuntaan.

Kuski oli yrittänyt varoitella Haasin väkeä jo pidemmän aikaa ennen kuin osat räjähtivät käsiin. Jarruissa oli selvästi jotain vikaa.

– Polkimeni painui pohjaan koko kisan ajan ja pyysin heitä katsomaan sitä, mutta he eivät nähneet mitään, Magnussen selvitti RaceFans-sivuston mukaan.

– Lämpötilat näyttivät ihan hyviltä, joten jatkoin menoani ja sitten jarrulevy räjähti.

Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan Haasilla oli jo kisan jälkeen jonkinlainen käsitys jarrujärjestelmässä olleesta viasta, mutta lopullinen syy selviää vasta tarkemmissa tutkimuksissa.

– Meidän täytyy tutkia sitä, muttemme ole vielä saaneet autoa takaisin varikolle, Steiner kommentoi tuoreeltaan kisan jälkeen.

MM-sarjan viimeistä edelliseksi valuneen Haasille viikonloppu oli taas yksi iso pettymys Romain Grosjeanin jäätyä 15:nneksi. Kahdeksasta viime kisasta tallilla on saldona vain Magnussenin Venäjän GP:n yhdeksännellä sijalla tuomat kaksi MM-pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat