Epstein-tapausta tutkitaan myös Ranskassa – toimittiko nyt seitsemänkymppinen mallitoimiston johtaja miljardöörille tyttöjä?

Seksuaalirikoksesta tuomittu ja sellaisista syytetty miljardööri Jeffrey Epstein kuoli newyorkilaisessa vankilassa kuukausi sitten. Tapaus Epstein ei kuitenkaan hiipunut sen myötä. Ranskassa poliisi vetoaa mahdollisia Epsteinin uhreja tai muita todistajia ottamaan yhteyttä oikeuslaitokseen.

Pariisissa syyttäjä avasi viime kuussa Epsteiniin liittyvän tutkinnan, koskien erityisesti alaikäisiin kohdistuneita raiskauksia ja seksuaalista hyväksikäyttöä Ranskan maaperällä.

Epsteinin kuoleman takia tutkinta Ranskassa kohdistuu Epsteinin mahdollisiin rikoskumppaneihin. Tutkinnan tulokset välitetään Yhdysvaltoihin, missä myös pyritään selvittämään Epsteinin rikoksissa mukana olleita henkilöitä.

Mikä oli mallitoimiston johtajan rooli?

Pariisin syyttäjälaitoksen mukaan kolmea mahdollista uhria on jo kuultu.

Ranskalaismediassa on noussut esiin ainakin yksi epäilty nimi, nyt 74-vuotias MC2-mallitoimistoa johtanut Jean-Luc Brunel.

Viranomaisten mukaan kaksi kuultua naista joutuivat Brunelin seksuaalisen ahdistelun kohteeksi 1970- ja 1980-lukujen taitteessa. Mahdolliset teot ovat kuitenkin rikosoikeudellisesti vanhentuneet.

Naisten mukaan Brunel toimi sekä nuorten tyttöjen hankkijana Epsteinille että käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen.

Brunelin olinpaikka tuntematon

Brunel ei enää asu Ranskassa, ja hänen olinpaikkansa on tuntematon. Yksi mahdollinen mainittu olinpaikka on Brasilia.

Hänen kuitenkin kerrotaan käyneen viime kesänä Ranskassa. Ranskan viranomaiset eivät ole tehneet hänestä etsintäkuulutusta.

Ranskalaisen Viattomuus vaarassa -järjestön puheenjohtajan Homayra Sellierin mukaan järjestö on saanut useita yhteenottoja muun muassa mallimaailmasta.

Yksi Epsteinia seksuaalirikoksista syyttänyt on nyt 35-vuotias Virginia Giuffre (entinen Roberts).

Toimittiko Brunel tyttöjä Itä-Euroopasta?

Giuffren mukaan Brunel käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen. Giuffren mukaan Brunel myös toimitti Epsteinille Yhdysvaltoihin 12-24-vuotiaita tyttöjä ja naisia, ilmeisesti itäisestä Euroopasta.

Giuffren mukaan Epstein piti häntä seksiorjana. Giuffre väittää myös, että Epsteinin hyvin tuntenut prinssi Andrew harrasti hänen kanssaan useasti seksiä Giuffren ollessa 17-vuotias. Prinssi ja Britannian kuningashuone kiistävät kaikki syytökset.

Epstein tunsi niin Donald Trumpin kuin Bill Clintonin, ja hänen kontaktiverkkonsa kattoi ihmisiä viihdemaailmasta kuninkaallisiin ja talousvaikuttajiin, lakimiehistä poliittisiin toimijoihin.    

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja