Mainos

Epävarmuus talouden vireestä kasvaa

Kuluttajien odotukset talouden kehityksestä heikkenivät marraskuussa. Omaan talouteensa kuluttajat suhtautuivat hyvin luottavaisesti..

Suomen talous on noususuhdanteen harjalla, mutta epävarmuus talouden tulevasta vireestä on kasvanut.

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien odotukset Suomen talouden kehityksestä heikkenivät marraskuussa, mutta luottamus oli kuitenkin edelleen keskimääräistä vahvempaa.

Sen sijaan kuluttajien usko omiin säästämismahdollisuuksiin vahvistui, ja kuva omasta taloudesta oli kaikkiaan hyvin valoisa. Kuluttajat pitivät marraskuussa säästämistä erityisen kannattavana, päinvastoin kuin lainanottoa ja kestotavaroiden ostamista. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin.

Teollisuus porskuttaa vakaasti

Elinkeinoelämän luottamus talouteen on yhä selvästi keskimääräistä vahvempaa. Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorien perusteella teollisuuden luottamus on edelleen vakaata, mutta rakentamisessa ja palveluissa on havaittavissa loivaa heikennystä.

Teollisuuden tuotanto-odotukset ovat melko hyvät ja tilauskanta tavanomaista vahvempi. Valmistuotevarastot ovat silti jonkin verran normaalia suuremmat.

Palveluissa myynnin kasvuvauhti hidastui marraskuussa edelleen hieman, mutta myyntiodotukset lähikuukausille ovat melko hyvät. Yleistä suhdannetilannetta kuvataan myös tavanomaista paremmaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.