Epätoivoinen nainen kaipaa neuvoja kysymyspalstalla – teeskennellyt orgasmit poikaystävän kanssa jo neljän vuoden ajan: "Kuin kokki, joka ei kykene maistamaan ruokaa"

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Voiko jokin tietty seksiasento auttaa orgasmin saavuttamisessa?

Epätoivoinen nainen pyytää kysymyspalstalla neuvoa kinkkiseen tilanteeseen. Mitä tehdä, jos on jo ehtinyt teeskennellä orgasmeja vuosien ajan poikaystävälleen, mutta haluaisi lopettaa?

The Guardian -sivuston parisuhdeongelmiin keskittyvällä Dear Mariella -palstalla käsiteltiin hiljattain tulenarkaa tilannetta. Epätoivoinen nainen kertoo seurustelleensa poikaystävänsä kanssa neljän vuoden ajan ja teeskennelleensä orgasminsa jokaisella seksikerralla. Nainen kertoo parin tavanneen yliopistoaikoina, jolloin hänellä itsellään oli vielä vääristynyt käsitys siitä, millaista seksin tulisi olla.

 – Minulla oli villi jakso elämässäni, ja harrastin seksiä useiden eri miesten kanssa. Teeskentely oli tapa lopettaa seksi, kun en enää nauttinut siitä – ja ajattelin, että se oli helpoin tapa kommunikoida, että minulle riitti, nainen kirjoittaa.

Mutta kun nainen teeskenteli orgasmin poikaystävävänsä kanssa ensimmäisen kerran, hän ajatteli, että niin piti tehdä toisellakin kerralla ja aina siitä eteenpäinkin.

 – Mitä pidemmälle se on edennyt, sitä vaikeampaa siitä on tullut kertoa hänelle, koska pelkään menettäväni hänet. Hän on hyvin ajattelevainen ja kärsivällinen. Jos olisin kertonut hänelle aiemmin, olisimme päässeet sen yli, mutta minua pelotti liikaa. Pahinta on, että parisuhteemme on mahtava. Meillä on keskinäinen luottamus ja kunnioitus. En halua pilata sitä, mutta tuntuu kuin olisin jo tehnyt niin. Tiedän nyt, että seksin tavoite on nautinto, mutta syyllisyyteni alkaa vallata ajatukseni, enkä tiedä, mitä tehdä. Totuus satuttaisi häntä, ja kolauttaisi luultavasti koko hänen luottamustaan ja itsetuntoaan. Täytyy olla jokin toinen tapa korjata tämä, eikö?

"Pitkä aika pitää yll esitystä"

Kysymykseen vastaa palstanpitäjä Mariella Frostrup.

 – Olet varmasti uupunut. Tuo on pitkä aika pitää yllä esitystä, Mariella toteaa.

Mariella kertoo, että haluaisikin tietää, miten nainen on alun perin keksinyt orgasmin teeskentelyn tavaksi hallita seksielämäänsä.

– Kun et ole siinä rakkauden tai lisääntyneen läheisyyden vuoksi, orgasmi vaikuttaa alkeelliselta palkinnolta sellaisesta vaivannäöstä. Olet pitänyt huoletonta seksiä liiketoimintana ilman juurikaan voittoa. Siksi olen hämmentynyt siitä, että olet jatkanut lähestymistapaa pitkään parisuhteeseenkin. Ehkä aloitit suhteen ilman juurikaan odotuksia pitkäkestoisuudesta?

Mariella pohtiikin, voisiko se olla naisen ongelman ydin. Orgasmin teeskentely voisi kenties olla haavoittuvaisuudesta johtuvan tunneperäisen esteen fyysinen ilmentymä, hän miettii.

– Epäilykseni on, että tuon päätöksen tekemisessä oli alun perin kyse enemmästä kuin yksinkertaisesti sen osoittamisesta, että hauskanpito oli ohi. Aktiivisen seksielämän tavoittelu pitkäaikaisen kumppanin kanssa kliimaksin unohtaen viittaa haluun pitää omat tunteet salassa.

Mariellan mielestä näin toimimalla nainen on vienyt poikaystävältä nautinnon tiedosta, että hän täyttää oman osuutensa seksistä, mutta myös todellisen "pääsyn" naisen sisimpään.

– Olen aina yllättynyt, kun ihmiset kertovat minulle, että heillä on säännöllistä seksiä ilman orgasmin saavuttamista. Se on tunnustus, joka usein tulee käsi kädessä sen paljastuksen kanssa, että heidän seksielämänsä on haasteellinen. Ei vaikuta yllättävältä, että kliimaattisen hetken poistaminen vie prosessista jotain sen viehätyksestä, mutta ehkä olen vain itsekäs! Tietenkin seksissä on kyse muustakin kuin yksinkertaisesti vain nautinnosta, ja monet ihmiset nauttivat esileikkiin ja fyysiseen läheisyyteen liittyvästä intiimistä kanssakäymisestä yhtä paljon (jos eivät enempää) kuin orgasmista itsessään. Siitä huolimatta yhdyntä ilman, että kokee koskaan fyysistä purkausta, on taatusti kuin olisi kokki, joka ei kykene maistamaan ruokaa.

"Iso asia pitää salassa"

Mariella huomauttaa, ettei kysyjä tee selväksi, onko kyseessä todellinen kykenemättömyys saada orgasmia vai eikö tämä vain tee tarpeeksi oman nautintonsa eteen. Kykeneekö hän esimerkiksi saamaan orgasmin itsenäisesti? Ensimmäiseen vaihtoehtoon Mariella suosittelee ammattiapua.

– Tämä on iso asia pitää salassa poikaystävältäsi, ja se on petos, joka ei saa jatkua. Orgasmin saaminen ei ehkä ole etusijalla sinulle, mutta rehellisyyden parisuhteessa on oltava. Selvästi on jotain, mikä ei toimi. Mitä enemmän ajattelen ongelmaasi, sitä enemmän kysymyksiä minulla on, mikä tekee neuvojen tarjoamisesta vaikeaa.

Siitä Mariella on kuitenkin kysyjän kanssa samaa mieltä, ettei tilanne voi jatkua samanlaisena. Hän muistuttaa, että ratkaisu löytyy usein itsestä.

– Ajattele vakavasti sitä, kuinka paljon tämä fyysinen ongelma voi edustaa jotain pitkäaikaista henkistä ongelmaa. Mikset halua pästää irti?

"Kaikkien korttien pitää olla pöydällä"

Mariella kannustaa poikaystävän osallistamiseen poissaolevan kliimaksin löytämiseen.

– Jos päämääräsi on saada tämä parisuhde toimimaan pitkällä tähtäimellä, kaikkien korttien pitää olla pöydällä, ja se tarkoittaa, että jos se ei ole jotain, mitä pystyt ratkaisemaan yksin, hänen pitää olla yhtälössä mukana. Lähestyitpä asiaa miten tahansa, suurin ongelma tässä on se, että vaikutat olevan irrallaan omista haluistasi ja hermostunut nautinnon saavuttamisesta yleensä elämässä. Sieltä alkaisin etsiä vastauksia, Mariella päättää.

Aiemmin samanlaista ongelmaa on pohdittu The Guardian -sivuston toisella palstalla, jossa kysymyksiin vastaa seksuaalisiin häiriöihin erikoistunut psykoterapeutti Pamela Stephenson Connolly.

– Sen sijaan, että stressaisit siitä, saatko orgasmin, keskity pieniin tavoitteisiin, kuten vastaanottamasi nautinnon määrän lisäämiseen vaikka minuutilla rakastelukertaa kohden. Tee lista asioista, joita haluaisit kumppanisi tekevän ja ole tarpeeksi rohkea kysyäksesi jotain ylimääräistä, mitä kaipaat, joka kerta, kun olette yhdessä, Stephenson Connelly vinkkasi teeskentelyn lopettamiseen tähtääväälle kysyjälle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The GuardianLue myös:

    Uusimmat