Epäily lapsen hyväksikäytöstä romutti uran Valioliigassa – nyt tähtipelaaja löysi uuden seuran Tanskasta

Islannin jalkapallotähti Gylfi Sigurdsson palaa pelikentille vuosien tauon jälkeen vapauduttuaan kovista syytteistä huhtikuussa.

33-vuotias on allekirjoittanut vuoden mittaisen sopimuksen Tanskan Superliigassa pelaavan Lyngbyn kanssa, vahvistaa seura verkkosivuillaan.

– Ei ole epäilystäkään siitä, ettemmekö olisi uskomattoman ylpeitä ja iloisia, että voimme tänään esitellä Gylfi Sigurdssonin Lyngy Boldklubin pelaajana, sanoo seuran toimitusjohtaja Nicas Kjeldsen.

Sigurdsson johdatti Islannin maajoukkueen sensaatiomaisesti puolivälieriin vuoden 2016 EM-kisoissa, sekä ensi kertaa MM-kisoihin vuotta myöhemmin.

Hän on pelannut urallaan 318 Valioliiga-ottelua ja tehnyt niissä 67 maalia. Hänet on valittu myös viidesti Islannin vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi.

– Gylfi on pelaaja sellaisesta luokasta, josta emme yleensä saa pelaajia, joten se on osoitus seurastamme, ympäristöstämme ja kehityksestämme, että pystymme houkuttelemaan hänen tasoisensa pelaajan tänne, Kjeldsen jatkaa.

Sigurdsson pidätettiin epäiltynä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä heinäkuussa 2021. Hänet hyllytettiin nopeasti silloisen seuransa Evertonin toiminnasta, eikä häntä ole sittemmin tositoimissa nähty.

Tämän vuoden huhtikuussa vuosia kestänyt tutkimus kuitenkin päättyi ja Sigurdsson vapautettiin kaikista syytteistä. Sopimus Evertonin kanssa umpeutui tutkinnan ollessa vielä käynnissä, joten Lyngbyyn Sigurdsson siirtyy vapaana agenttina.

Syyskuussa 34 vuotta täyttävä islantilainen ei ole pelannut sen jälkeen, kun hän pelasi Evertonin kauden 2020-21 viimeisessä Valioliiga-ottelussa, 0–5-tappiossa Manchester Cityä vastaan.

Hän oli tuolloin Evertonin seurahistorian kallein pelajaahankinta siirryttyään liverpoolilaisseuraan noin 50 miljoonan euron kaupalla Swansea Citystä. Aiemmin Sigurdsson on pelannut muun muassa Readingin, Tottenhamin ja saksalaisseura Hoffenheimin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat