Mainos

Epäily: Brittilehti salakuunteli Lontoon terrori-iskun uhrien omaisten puhelinkeskusteluja

Laajalevikkisen iltapäivälehti News of The Worldin epäillään ottaneen käyttöönsä pöyristyttävät keinot uutisten tehtailemiseksi. Britannian poliisi epäilee, lehti on hakkeroinut Lontoon terrori-iskuissa omaisiaan menettäneiden perheiden kännyköihin vuonna 2005.

Läheisiään pommi-iskussa menettäneitä perheitä edustava asianajaja kertoo, että poliisi on ottanut useisiin perheisiin yhteyttä viime aikoina asian tiimoilta.

Yksi yhteydenoton saanut on poikansa Davidin pommi-iskussa vuonna 2005 menettänyt Graham Foulkes. Foulkes kertoo BBC:n haastattelussa odottaneensa iskujen tapahtuma-aikaan vaimonsa kanssa peräti viikon tietoa kateissa olevasta pojastaan.

- Olimme vaimoni kanssa täysin suunniltamme. Puhuimme useita henkilökohtaisia, tunnepitoisia puheluita ystäviemme kanssa tuon viikon aikana. Ajatus siitä, että jokin taho on kuunnellut puhelinkeskustelujamme vain saadakseen halpoja otsikoita, on aivan kauhistuttava, sanoo järkyttynyt Foulkes.

News of The World -lehti on ollut viime päivinä otsikoissa myös toisen törkeän hakkerointiepäilyn vuoksi. Lehden on epäilty salakuunnelleen vuonna 2002 kadonneen 13-vuotiaan Milly Dowlerin kännykän vastaajaa. Samaan aikaan poliisi ja omaiset etsivät kuumeisesti kadonnutta tyttöä.

Epäillyn teon pöyristyttävyyttä lisää se, että kun tytön vastaaja täyttyi hätääntyneiden omaisten sanomista, tuhosi hakkeri vastaajasta viestejä tehdäkseen tilaa uusille sanomille.

Moni News of The Worldin mainostajista on ryhtynyt toimiin lehden hakkerointiepäilyjen jälkeen. Muun muassa autovalmistaja Ford on puolittanut mainontansa lehdessä siksi aikaa, kunnes mediayhtiö antaa seikkaperäisen raportin toimintatavoistaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.