Entisen kovanaaman kiistellylle NHL-legendalle antama kritiikki käynnisti erikoisen sanasodan – "Hyvää yötä Dan!"

3:41
Videolla kuvaa su-ma-yön NHL-kierrokselta.

Entinen NHL-kovanaama Daniel Carcillo ajautui keskelle erikoista sanasotaa, kun hän kritisoi NBC:ltä ahdistelevan vitsin vuoksi potkut saanutta Jeremy Roenickia.

Roenick sai aiemmin tällä viikolla potkut NBC:n kommentaattorin tehtävistä, kun hän vitsaili Spittin’ Chiclets -podcastissa haaveilevansa ryhmäseksistä vaimonsa ja työtoverinsa Kathryn Tappenin kanssa.

Roenickin kommentit aiheuttivat paheksuntaa, mutta monet hänen ystävänsä ryhtyivät puolustamaan NHL-legendaa. Myös Teemu Selänne liittyi Roenickin puolustajien joukkoon.

Yksi Roenickille kritiikkiä julkisesti antanut henkilö on NHL-urallaan yli 1 200 jäähyminuuttia kerännyt Daniel Carcillo. Carcillo kirjoitti Twitterissä, että Roenickin toiminta ei ole soveliasta jääkiekkoyhteiskunnalle.

– Herra Roenick ja ihmiset, jotka tukevat häntä, ovat esimerkki siitä kaikesta, mikä jääkiekkoyhteiskunnassa on vialla.

Carcillon viesti sai Roenickin kanssa työskennelleen Paul Bissonnetten puolustamaan kaveriaan rajuin sanoin. Bissonnette nosti esiin Carcillon omat kyseenalaiset toimet kaksikon pelaajauran varrelta.

– Muistatko, kun kutsuit minua n****riksi pukukopissa joka päivä Wilkes-Barressa? Muistatko, kun olit brodeerannut hakaristin NHL-pukukopissa käyttämäsi kaavun hupun alle, kunnes kapteeni puhui sinuun järkeä? Tervetuloa mutaan Dan, Bissonnette kirjoittaa.

Myös Roenick kuittasi Carcillon kritiikin kyseenalaisella tavalla. Hän julkaisi nimittäin Twitter-tilillään kuvan, jossa hän hyökkää NHL-kaukalossa Carcillon kimppuun.

– Hyvää yötä Dan, Roenick kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Carcillo vastasi Bissonetten rajuihin syytöksiin. Uransa viisi vuotta sitten lopettanut hyökkääjä otti vastuun menneistä teoistaan pyytäen anteeksi, mutta kaikkea hänkään ei allekirjoittanut.

– Olin syyllinen siihen, että heitin homofobista ja rasistista herjaa jäällä ja sen ulkopuolella. En piilottele sitä. Kiellän väitteen siitä, että pidin kaapua, jossa oli hakaristi. En pitänyt, Carcillo vastaa videollaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja