Jarmo Kekäläisen palkkaama kohuvalmentaja heti kovien syytösten kohteena – yllätti pelaajat oudolla pyynnöllään: "Onko tuo edes laillista?"

Lähes neljän vuoden tauon jälkeen NHL-valmentajaksi palannut Mike Babcock on huhujen mukaan aloittanut uudessa seurassaan Columbus Blue Jacketsissa vauhdilla.

Blue Jacketsin managerin Jarmo Kekäläisen kesällä päävalmentajaksi kiinnittämä Babcock joutui urallaan sivuraiteille, kun hänestä alkoi tulla Torontosta vuonna 2019 saatujen potkujen jälkeen esiin useita väärinkäytöksiä pelaajia kohtaan.

Tuolloin Babcockin kerrottiin muun muassa pyytäneen tulokaspelaajaansa Mitch Marneria järjestämään joukkuetoverinsa työmoraalin mukaan ja tältä kysymättä jakaneen listauksen muulle joukkueelle.

Nyt Babcockista kuuluu jälleen varsin epäilyttäviä huhuja vain reilun kahden kuukauden työskentelyn jälkeen. Entiset NHL-kiekkoilijat Paul Bissonnette ja Ryan Whitney kävivät Spittin’ Chiclets -podcastissaan värikkäästi läpi kuulemaansa juorua.

– Sain tekstiviestin pelaajalta, jossa tämä kysyi, että ”oletko kuullut, mitä Babcock on nyt tehnyt?” Bissonnette aloitti.

– Hän siis tuli Columbukseen, ja yksi ensimmäisistä jutuista oli, että hän pyysi Boone Jennerin, v***u joukkueen kapteenin, luokseen ja pyysi: ”Näytä minulle kuvat puhelimestasi. Haluan tietää, millainen henkilö sinä olet”.

– Mitä v****a täällä tapahtuu, Bissonnette ryyditti puhettaan.

Huhun mukaan monet häkeltyneet pelaajat ovat suostuneet erikoiseen pyyntöön. Tämän jälkeen videovalmentaja on kytkenyt pelaajien puhelimet näyttöön, jolta kuvia on katseltu.

Whitney pystyi naurultaan kysymään, onko tällainen toiminta edes laillista. Bissonnetten mukaan Babcockin pitäisi suunnata nyt kaikki mielenkiintonsa karvaamiseen ja ylivoiman kuntoon saattamiseen, jotta joukkueella olisi edes pieni mahdollisuus pudotuspelipaikkaan tällä kaudella.

– Miksi haluat nähdä kapteenisi munan kuvia hänen iPhoneltaan? En ymmärrä tätä, Bissonnette jatkoi.

Podcast-jakso ei ehtinyt olla vielä montaakaan tuntia julki, kun The Athletic -lehden paikallinen toimittaja Aaron Portzline kertoi seuraavasta käänteestä.

– Kuulin, että NHL:n pelaajayhdistys tutkii Babcockiin kohdistuneita syytöksiä, jotka laitettaan liikkeelle Spittin' Chiclets -podcastissa, Portzline kirjoitti X-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat