Törkykommentteja naisista ja joukkuekavereista! NHL-hyökkääjien ällöttävät viestit vuotivat julki: "Katso, miten lihava hänen vaimonsa on"

Jääkiekkoliiga NHL on tuominnut Washington Capitalsin Brendan Leipsicin ja Florida Panthersin Jack Rodewaldin halventavat viestit, jotka ovat lähteneet leviämään internetissä. Hyökkääjäkaksikko muun muassa kommentoi törkeästi monia naisia.

Leipsic ja Rodewald kävivät viestinvaihtoa Instagramin ryhmächatissa, josta viestit sittemmin vuotivat Twitteriin ja Redditiin. Kaksikko kommentoi muun muassa Vancouver Canucksin hyökkääjä Tanner Pearsonin vaimon ja Edmonton Oilers -tähti Connor McDavidin tyttöystävän ulkonäköä.

Leipsic ja Rodewald ruotivat lisäksi seksistisesti muita naisia.

"Luusereita"

Viesteissään aggressiivisempi oli Leipsic. Hän kohdisti erään kommenttinsa Canucksin kuvaan, jossa hyökkääjä Tanner Pearson tervehti katsomossa ollutta nuorta poikaansa, joka oli vaimo Meaghan Pearsonin sylissä.  

– Katso, miten lihava Pearsonin vaimo on, Leipsic tylytti.

Leipsic haukkui Halloween-kuvassa poseerannutta McDavidin tyttöystävää Lauren Kylea puolestaan "ällöttävistä jaloista".

Eräässä kuvassa Leipsicin entinen Vancouver-joukkuekaveri Jake Virtanen poseerasi kaveriensa kanssa, ja Leipsic otti tähänkin kiinni.

– Helposti huonoin joukko koko maailmassa, Leipsic kommentoi.

Kanadalaisen nykyiset Washington-joukkuekaverit Garnet Hathaway ja Nic Dowd olivat yhdessä kuvassa tekemässä podcastia, eivätkä hekään säästyneet haukuilta.

– V**** he ovat luusereita, Leipsic kirjoitti.

Leipsic poisti myöhemmin Instagram-tilinsä ja pyysi tekojaan anteeksi Twitterissä. Hän sanoi haluavansa oppia tapauksesta ja tulla paremmaksi ihmiseksi.

"Ei sijaa tällaisille lausunnoille"

Capitals kutsui tiedotteessaan Leipsicin kommentteja "mahdottomiksi hyväksyä". Seura ilmoitti käsittelevänsä asian Leipsicin kanssa sisäisesti.

NHL:kin puuttui tapaukseen tuomitsemalla Leipsicin ja Rodewaldin viestinvaihdon.

– Meidän liigassamme ei ole sijaa tällaisille lausunnoille, asenteille ja käytökselle riippumatta foorumista, NHL kirjoitti tiedotteessaan.

NHL ilmoitti myös olevansa "tästä anteeksiantamattomasta sisällöstä" yhteydessä osallisiin seuroihin ja pelaajiin.

25-vuotias Leipsic on pelannut NHL:ssä urallaan 187 runkosarjaottelua tehopistein 16+43=59. 26-vuotias Rodewald on tahkonnut taalaliigassa 10 ottelua tehopisteittä.

Lue myös:

    Uusimmat