Painokelvotonta tekstiä Mike Babcockista – ex-NHL-tähti ilahtui kohuluotsin kohtalosta: "Hän sai vihdoin sen, minkä ansaitsi"

Entinen NHL-puolustaja Mike Commodore oli enemmän kuin mielissään siitä, että kohuluotsi Mike Babcock erosi Columbus Blue Jacketsin päävalmentajan paikalta.

Babcock joutui viime viikolla kohun keskiöön, kun Spittin’ Chiclest -podcast paljasti Babcockin vaatineen pelaajiaan näyttämään hänelle kuvia puhelimistaan. Columbus julkaisi uutisesta tuolloin vastineen, jossa Babcock ja kapteeni Boone Jenner kertoivat kuvien jakamisen tapahtuneen luonnollisesti tutustumisen yhteydessä.

Pelaajayhdistys NHLPA otti tapauksen kuitenkin tutkintaansa ja tapahtumasarja sai lopullisen päätöksensä myöhään sunnuntai-iltana, kun Mike Babcock ilmoitti eroavansa.

NHLPA-pomo Marty Walsh kommentoi asiaa tuoreeltaan painavasti.

– Pelaajamme ansaitsevat tulla kohdelluksi kunnioittavasti omalla työpaikallaan. Valitettavasti näin ei ollut Columbuksessa. Seuran päätös siirtyä eteenpäin uuden päävalmentajan kanssa oli oikea teko, toimittaja Chris Johnston kertoo Walshin sanoneen.

Myös muualla kiekkomaailmassa reagoitiin voimakkaasti Babcockin eroon. Kohuluotsin alaisuudessa Detroit Red Wings -paidassa kaudella 2011-12 pelannut Mike Commodore ei säästellyt sanojaan Babcockin eron jälkeen.

– Hei Mike Babcock, sinä ylimielinen paskakasa. Olet ollut peto koko urasi ajan. Tänään se kolahti vihdoin nilkkaasi. Pakkaa tavarasi ja mene kotiisi ikuisiksi ajoiksi. Olet virallisesti myrkyllinen, Commodore tylyttää X-tilillään (ent. Twitter).

– Mike Babcock on peto ja törkimys. Hän ollut sellainen koko uransa ajan Tämä on iso päivä NHL:lle ja koko jääkiekkomaailmalle. Hän sai vihdoin sen, minkä hän ansaitsi. Jääkiekkomaailma on parempi paikka ilman häntä, hän jatkoi Clearing the crease -podcastissa.

Columbus palkkasi Babcockin seuran uudeksi päävalmentajaksi heinäkuussa. Commodoren tietojen mukaan kyseenalainen toiminta käynnistyi jo heti samalla viikolla, kun Columbuksen lupaukset saapuivat seuran kehitysleirille.

– Hän pyysi pelaajia antamaan puhelimensa, jotta voisi selata heidän kuviaan tai sitten hän pyysi heitä heijastamaan puhelimensa televisioon. Niin hän teki. Hän aloitti tämän jo kehitysleirillä. Hän teki sopimuksensa heinäkuussa ja leiri alkoi samalla viikolla. Se alkoi heti, Commodore toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat