NHL:n kohutapaus paisuu – vain sikailun kohteeksi joutunut voimahyökkääjä otettiin kurinpidon syyniin, entiset kiekkoilijat jyrähtivät: "Jos tämä olisi osunut McDavidiin..."

3:31
Videolla kuvaa su-ma-yön NHL-kierrokselta.

Calgary Flamesin Matthew Tkachukin rajut taklaukset Edmonton Oilersin Zach Kassianiin ovat nousseet rapakon takana suureksi puheenaiheeksi. Useat entiset NHL-pelaajat ovat kritisoineet taklauksia rajusti.

Tkachuk taklasi Kassiania kaksi kertaa todella törkeästi pimeästä kulmasta Calgaryn ja Edmontonin kohtaamisessa lauantaina. Jälkimmäinen temppu riitti Kassianille, joka otti 22-vuotiaan Tkachukin yksipuolisten iskujensa kohteeksi.

Kummallista kyllä, Tkachuk selvisi tilanteesta ilman jatkoseuraamuksia, mutta kyseenalaisten taklausten kohteeksi joutunut ja jenkkihyökkääjän kimppuun käynyt Kassian joutui omasta teostaan NHL:n tutkittavaksi.

NHL:n suurimmaksi puheenaiheeksi noussut tilanne on herättänyt runsaasti keskustelua. Varsinkin Tkachukin taklaukset ovat saaneet rajusti kritiikkiä osakseen. Pitkän uran NHL:ssä tehnyt ja tätä nykyä Sveitsissä pelaava Scottie Upshall tuomitsi Tkachukin teon täysin.

– Niille, jotka eivät ole pelanneet peliä. Kun tulet omalta laidaltasi taklaamaan jätkää, joka yrittää vanhanaikaista, se on niin likaista kuin voi vain olla. Minä tiedän, koska olen tehnyt sitä paljon. Olen ansainnut iskuja kasvoihini myös. Jos tämä taklaus olisi osunut (Connor) McDavidiin, vähintään kymmenen ottelun panna, yli 700 ottelua NHL:ssä pelannut Upshall kirjoittaa Twitter-tilillään.

Myös uransa jo lopettanut kovanaama Daniel Carcillo ja yli 1 200 NHL-ottelua pelannut Ray Ferraro ottivat kantaa kohutapaukseen.

– Olen tosissani. Eivätkö nämä ole samanlaisia taklauksia, joita Raffi Torres teki aikoinaan, ja joista liiga antoi rangaistuksen, Ferraro ihmettelee Twitterissä viitaten entisen NHL-pelaaja Torresin taklauksiin, joista NHL jakoi aikoinaan painavia pelikieltoja.

Carcillo ilmaisi omassa viestissään huolensa jääkiekon nykytilasta.

– Jos tämä jatkuu tällä tiellä, vanhemmat eivät ilmoita enää lapsiaan mukaan, TV-diiliä laajalla verkostolla ei enää ole ja aivovammat dominoivat tarinoita, Carcillo kirjoittaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja