Jarmo Kekäläisen palkkaama kohuluotsi vastasi hänestä esitettyihin rajuihin väitteisiin – "Törkeää vääristelyä"

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Mike Babcock on puolustautunut hänestä esitettyjä väitteitä vastaan.

Entiset NHL-pelaajat Paul Bissonnette ja Ryan Whitney kertoivat omassa Spittin’ Chiclests -podcastissaan kuulemistaan huhuista, joiden mukaan Babcock olisi pyytänyt pelaajiaan näyttämään hänelle puhelimensa kuvagallerian kuvat, jotta konkariluotsi saisi käsityksen, minkälaisia ihmisiä he ovat.

Väitteiden mukaan kuvia oli lopulta katsottu isolta näytöltä. Whitney ja Bissonnette kummastelivat kovaan ääneen, että onko vastaavanlainen toiminta edes laillista. Babcockin valmennusmetodit ovat olleet kritiikin kohteena jo aiemminkin ja tälläkin kertaa podcastissa esitetyt väitteet käynnistivät kohun.

Columbus Blue Jackets julkaisi keskiviikon vastaisena yönä vastineensa Spittin’ Chicletsissa esitettyihin väitteisiin, kun ääneen pääsivät Babcock ja joukkueen kapteeni Boone Jenner. Babcockin mukaan podcastissa on vääristelty tapahtumia törkeällä tavalla.

– Tavatessani pelaajieni ja valmennustiimini kanssa, pyysin heitä jakamaan puhelimestaan kuvia perheestään osana tutustumisprosessia. Asian takana ei ollut mitään muuta, Babcock aloittaa.

– Tapa, jolla tämä kerrottiin Spittin’ Chiclets -podcastissa oli törkeää vääristelyä noista tapaamisista ja todella loukkaavaa. Nämä tapaamiset eivät ole olleet todella tärkeitä ja hyödyllisiä vain minulle, vaan myös pelaajille ja tiimille. On täysin virheellistä ja vastuutonta, että tapahtumat on kuvattu tällä tavalla, Babcock jatkaa.

Myös kapteeni Jennerin mukaan tapahtumista on annettu täysin väärä kuva, eikä Babcock ole toiminut kyseenalaisella tavalla.

– Hän kysyi minulta perheestäni, mistä olen kotoisin, tulevista häistäni ja jääkiekkoaiheisista jutuista. Sitten hän kysyi, oliko minulla kuvia perheestäni ja näytin mielelläni joitain kuvia hänelle. Hän näytti kuvia hänen perheestään. Minusta ensitapaaminen oli erinomainen ja hyvä tapa aloittaa luomaan suhdetta. On ikävää, että tämä on räjähtänyt suhteettomiin mittasuhteisiin, Jenner toteaa.

Spittin’ Chiclets -podcastia pyörittävä Bissonnette vastasi Columbuksen lausuntoon painavasti.

– Jos luulette, että Spittin’ Chiclets julkaisee tuon tarinan ilman, että se vahvistetaan joltain joukkueen jäseneltä, tarvitsette aivosiirron. Eriskummallista käytöstä kaverilta, joka on tehnyt niin ennenkin ja potkittu pihalle juuri tällaisten tapausten takia, Bissonnette kirjoittaa X-tilillään.

Bissonnette jakoi todisteeksi kuvakaappauksen eräältä pelaajalta saadusta tekstiviestissä, jossa tämä kertoo Babcockin toimista. Bissonnette kertoo tehneensä vihjeen perusteella taustatyötä ja tunnustelua selvittääkseen vihjeen todenmukaisuuden.

– Tämä tekstari käynnisti kaiken. En ollut koskaan kuullut tästä, joten soitin hänelle ja kuulin tarinan. Uskokaa ketä haluatte uskoa. Hyvä uutinen on se, ettei hän enää loukkaa ihmisten yksityisyyttä valta-asemasta käsin, Bissonnette sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat