Entinen TamU-pomo syytteestä: "Jo oli aikakin"

TamU:n entinen toimitusjohtaja Deniz Bavautdin kokee olevansa syyttömänä syytettyjen penkillä.

Tampere United Oy:n entistä toimitusjohtajaa Bavautdinia ja entistä puheenjohtajaa Harri Pyhältöä epäillään törkeästä rahanpesusta.

- Kun tätä asiaa puitiin viime kesänä, niin ratkaisuja piti tapahtua jo syksyllä. Tämä olisi mieluusti käsitelty mahdollisimman nopeasti. Nyt tässä on oltu pitkän aikaa löysässä hirressä. Jo oli aikakin tulla päätöksiä, Bavautdin kommentoi MTV3.fille.

Törkeästä rahanpesusta voi saada maksimissaan kuuden vuoden vankeustuomion. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa helmikuussa.

- Oikeuteen tässä mennään ja sillä selvä. Käräjäoikeus päättää ja se tulee, mikä on tullakseen. Tietenkin toivon, että meidät todetaan syyttömiksi.

"Vaikuttaa oudolta"

Bavautdin on aiemmin kertonut tehneensä kaikkensa tamperelaisen huippujalkapallon pelastamiseksi. Mies kertoo kokevansa asiassa suurta vääryyttä.

- Yritimme kaikin keinoin pelastaa seuran. Taloudellinen tilanne oli vaikea. Syytteen mukaan meidän olisi pitänyt tietää rahojen alkuperästä ja aiheuttaa tilanne tieten tahtoen, Bavautdin puolustautuu.

TamU:n entisen toimitusjohtajan mielestä syytteen tekee erikoiseksi se, että heitä edelleen vain epäillään rahanpesusta. Pitävää näyttöä ei hänen mukaansa ole vieläkään olemassa.

- Asianajajani sanoin: hieman oudolta tämä vaikuttaa. Toivottavasti tämä asia saadaan pikaisesti päätökseen, Bavautdin huokaa.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat