TamU:n entinen hallitus sai kurat silmille

Tampere Unitedin entinen hallitus pesee kätensä syytöksistä.

Tampere United Oy:n entistä toimitusjohtajaa Deniz Bavautdinia ja entistä puheenjohtajaa Harri Pyhältöä epäillään törkeästä rahanpesusta.

TamU:n entiset hallituksen jäsenet Jorma Nykänen, Jarmo Kuusisto, Hannu Lehtonen ja Petri Uitus saavat syytteen tuottamuksellisesta rahanpesusta.

- Kyllä kieltämättä tuntuu siltä, että tässä saa kurat silmille. Uhreja me entiset jäsenet tunnemme olevamme, Nykänen toteaa MTV3.fin haastattelussa.

- Hankimme sponsoreita ja keräsimme rahaa seuralle. Uitus on laittanut omaakin rahaa vuosien aikana satojatuhansia euroja, mies jatkaa.

Nykäsen mukaan muu Bavautdin ja Pyhältö vastasivat TamU:n päätöksenteosta.

- He ovat pyörittäneet asiaa kaksistaan. Meillä entisillä jäsenillä on kaikilla niin paljon liiketoimintaa, että ei meillä ollut aikaa istua kokouksissa. Hieman sinisilmäisiä tässä on varmasti oltu ja härmänpoikaa on viety, Nykänen pyörittelee.

Kovaksi urheilumieheksi tunnustautuva Nykänen on tapauksesta luonnollisesti harmissaan myös koko tamperelaisen jalkapalloilun kannalta.

- Meillä oli ajatuksena tehdä TamU:sta Tampereen lippulaiva. Vuosia näissä hommissa on oltu mukana ja sitten kävi näin. Ei tämä ihan oikein mennyt, Nykänen harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat