Tallipomo paljastaa: Tämän takia Fernando Alonso otti hatkat

Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer on paljastanut, minkä takia Fernando Alonso päätti siirtyä ensi kaudeksi Aston Martinille.

Kaksinkertainen maailmanmestari oli jo tiettävästi lähellä jatkosopimusta Alpinen kanssa. Monien yllätykseksi espanjalainen tarttui kuitenkin Aston Martinin kontrahtiin.

Szafnauerin mukaan Alpine ei voinut tarjota Alonsolle kuin lyhytaikaista, 1+1-vuotista sopimusta. Syynä tähän oli hänen ikänsä. Ranskalaistalli halusi suojella itseään siltä varalta, että 41-vuotiaan suoritukset heikkenesivät ajan kanssa.

– Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Keskustelimme Fernandon kanssa siitä, että jos hän suorittaa tähän aikaan ensi vuonna samalla tasolla, otamme totta kai hänet, Szafneuer kertoi.

– Mutta luulen, että hän halusi enemmän varmuutta, riippumatta suorituksesta. Hän halusi jäädä pidemmäksi aikaa. Luulen, että se oli tämän päätöksen ydinsyy.

Szafnauer sanoi, että edes Michael Schumacherin kaltaiset kuljettajalegendat eivät olleet uransa lopussa yhtä hyviä kuin aloittaessaan.

– Tulee aika, jolloin kuljettajalle tapahtuu jotain fysiologista, eikä hänellä ole enää samoja kykyjä kuin nuorempana, Szafnauer jatkoi.

– Luulen, että Michaelille kävi niin. Mielestäni on reilua sanoa, että Michael Schumacher ei ollut 42-vuotiaana enää sama kuljettaja kuin 32- tai 35-vuotiaana. Niin käy muillekin urheilijoille.

Alonso solmi Aston Martinin kanssa monivuotisen sopimuksen. Mediatietojen mukaan se on ainakin kolmen vuoden mittainen.

Lue myös:

    Uusimmat