Ensimmäinen aidosti avaimeton auto: Uuden Hyundai Santa Fen voi avata ja käynnistää sormenjäljellä

Hyundain odotetut sähköautot saapuivat Suomeen rahtilaivalla 0:45
Hyundain sähköautoja saapui Hangon satamaan.

Hyundai tuo markkinoille auton, jonka kuljettajan ei välttämättä tarvitse pitää autonavaimia lainkaan mukanaan. Paitsi ehkä Suomen olosuhteissa.

Seuraavan sukupolven Hyundai Santa Fe tulee tarjoamaan ensimmäisenä autona maailmassa sormenjälkitunnistimen, jonka avulla voi paitsi avata auton ovet, myös käynnistää moottorin.

Santa Fen ovet avautuvat, kun kuljettaja vilauttaa peukaloaan ovenkahvassa olevaan lukijaan. Moottori käynnistyy perinteisen näköistä, mutta niin ikään sormenjälkilukijalla varustettua start/stop-nappia painamalla.

Auto luonnollisesti tunnistaa sormenjäljestä kuljettajan ja säätää istuimen ja peilit haluttuun asentoon automaattisesti. Myöhemmin tulevassa päivityksessä myös ohjauspyörän asento sekä ilmastointi säätyvät kuljettajan mukaan.

Hyundain mukaan teknologian turvallisuus on korkealla tasolla eivätkä esimerkiksi väärennetyt sormenjäljet mene läpi. Täysin väärän ihmisen sormenjälki kelpasi autolle keskimäärin vain yhdessä yrityksessä 50 000:sta. Järjestelmä myös oppii tunnistamaan kuljettajansa yhä paremmin ja paremmin ajan kuluessa, mikä vähentää mahdollisuutta virheeseen.

Uusi Santa Fe saapuu markkinoille tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Sormenjälkilukija on alkuvaiheessa tarjolla vain Kiinassa – muille markkinoille se saataneen myöhemmin.

Lähde: Hyundai

Lue myös:

    Uusimmat