Mainos

Ensi viikon sää: Lumipyryä ja vesisateetkin mahdollisia

Ensi viikon maanantaina Suomen yli kulkee runsaita lumisateita itään. Viikon voimakkaimpia sateita ja tuulia ennustetaan keskiviikolle. Sateet voivat muuttua vedeksi maan etelä- ja keskiosassa.

Aurinkoisen pakkassään jälkeen on alkamassa lauha, pilvinen ja sateinen jakso.

Lumisateet yleistyvät jo viikonlopun aikana. Ensi viikolla lounaan- tai etelänpuoleinen tuuli on maan etelä- ja keskiosassa ajoittain navakkaa, merialueilla jopa kovaa.

Alkuviikolla lumisateita tulee monin paikoin. Jo maanantaina länsirannikolla ollaan nollan asteen tuntumassa. Tiistaina sää lauhtuu huomattavasti myös maan itäosassa. Alkuviikolla kylmintä on Pohjois-Suomessa, missä pakkanen on edelleen kireää selkeillä alueilla.

Keskiviikkona pyryä tai vettä

Tämän hetken ennusteen mukaan tuuli voimistuu keskiviikkona kovaksi, merialueilla ehkä jopa lähelle myrskylukemia.

– Lounaasta leviää Suomeen voimakas lumipyryalue. Se tuo mukanaan tuulahduksen selvästi lauhempaa ilmaa. Sää lauhtuu niin, että Etelä-Suomessa lumisade saattaa muuttua vesisateeksi, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Matalapaine sateineen liikkuu Suomen yli itään keskiviikon ja torstain aikana. On vielä epävarmaa, kuinka suureen osaan maata sadealue levittäytyy ja ulottuuko suojakeli maan keskiosaan asti torstaina. Pakkanen kiristyy uudelleen viikon loppupuolella.

Sadealueiden ennustettua reittiä voi seurata MTV3:n sääsivuston viikon sään sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi paikkakuntakohtaiset ennusteet ja tiesää.

(MTV3)

Katso videolta Miina Mannisen ennuste ensi viikolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.