Ennennäkemätön sirkus kuumensi tunteet F1-kisassa – C Moren Ossi Oikarinen murahti: "Näin ei pitäisi toimia"

F1:n sunnuntain Saudi-Arabian kisasta tuli yksi iso draamanäytelmä. Kisan aikana nähtiin hyvinkin poikkeuksellisia vaiheita – kiitos Red Bullin, Mercedeksen ja kilpailujohtajan Michael Masin. Kansainvälisessä TV-lähetyksessä kuultiin, kuinka Masi alkoi tekemään kauppaa Red Bullin kanssa tapauksesta, jossa Max Verstappen oikaisi radan ensimmäisen mutkan.

Tilanne nähtiin ensimmäisessä uusintalähdössä, kun Verstappen yritti puolustaa ykköspaikkaansa. Mercedeksen Lewis Hamilton oli ohittanut hänet lähtösuoralla.

Verstappen jätti jarrutuksen aivan viime tinkaan, valuen ulos radalta. Verstappen palasi radalle suoraan Hamiltonin eteen niin, että brittikuski joutui väistämään Red Bull -ässää. Samassa yhteydessä Alpinen Esteban Ocon ehti myös Hamiltonin edelle.

Piakkoin radalle tuotiin taas punaiset liput joukkokolarin myötä. Tauon aikana kulisseissa kuohui.

Kansainvälisessä televisiolähetyksessä kuultiin ääniotoksia siitä, miten FIA:n kilpailujohtaja Michael Masi kävi keskusteluja Red Bullin ja Mercedeksen edustajien kanssa. Mercedes vaati, että Verstappenin toiminta pitää viedä eteenpäin. Red Bull puolestaan vetosi siihen, että Verstappen työnnettiin ulos radalta.

Alkoi huutokauppa. Masi jakeli Red Bullille tarjouksia siitä, miten tilanteessa voidaan toimia ja millä ratkaisulla tilannetta ei viedä tuomariston pöydälle.

Erikoinen tarjouskilpailu sai lajiseuraajat hämilleen. C Moren studiossa F1-asiantuntija Ossi Oikarinen jakoi pyyhkeitä FIA:n ja Masin suuntaan.

– Noita keskusteluja on aina käyty kulisseissa. Ei se ole virhe, että ne kuullaan. Virhe on se, että niitä käydään. Jos ne tuodaan yleisölle ja muille kuultavaksi, niin ei siinä mitään. Virhe on tapahtunut jo sitä ennen, kun ruvetaan ylipäätänsä käymään huutokauppaa. Näin ei pitäisi toimia, Oikarinen murahti.

F1-asiantuntija Toni Vilander painotti sitä, miten tapauksessa oli ennennäkemättömiä piirteitä. Vilander oli hämillään protokollasta ja sen läpiviemisestä.

– Miksei tilanne mennyt suoraan tuomariston käsittelyyn? Miksi siinä oli Michael Masi välissä? Se oli todella outoa, että jos käytte mun kanssa tämän tilanteen läpi, niin tämä jää tähän, ja jos se ei käy, niin laitan asian eteenpäin.

– Hassu tilanne, Vilander ihmetteli.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja