F1:n kilpailunjohtaja selvittää tv-katsojille välittynyttä irvokasta näytelmää: "Täysin normaali keskustelu"

Monet tv-katsojat höristivät Saudi-Arabian GP:n toisen uusintastartin alla korviaan, kun Red Bull ja kilpailunjohtaja Michael Masi kävivät keskustelua Max Verstappenin lähtöruudusta. Monien asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli irvokas näytelmä, mutta Masi puolustaa toimintaansa.

Verstappen oli ajanut ensimmäisessä uusintalähdössä ykkösmutkan pitkäksi ja oikaissut palatessaan radalle. Lisäksi hän osui radalle palatessaan Lewis Hamiltoniin, joka putosi tämän takia Esteban Oconin taakse kolmanneksi.

Kun kilpailu pian tämän jälkeen keskeytettiin toistamiseen, Red Bullin urheilujohtaja Jonathan Wheatley ja kilpailunjohtaja Masi alkoivat käydä tarjouskaupalta kuulostavaa keskustelua siitä, mistä ja kenen takaa Verstappen starttaisi toisessa uusintalähdössä.

Lopulta Ocon oli toisessa uusintalähdössä ykkösruudussa, Hamilton kakkosruudussa ja Verstappen kolmosruudussa.

Masin ja Wheatleyn välinen kesklustelu on aiheuttanut runsaasti keskustelua ja ihmetystä. Esimerkiksi Ossi Oikarinen nosti C Moren studiossa painokkaasti esiin, ettei kilpailunjohtajan tai tuomariston pitäisi missään tapauksessa käydä tällaista keskustelua tallien kanssa vaan ainoastaan tehdä päätökset ja tiedottaa niistä.

Vaikka tv-katsojat kuulivat tällaisen keskustelun ja osapuolten välisen yhteispohdinnan nyt ensimmäistä kertaa, Masin mukaan tapauksessa ei ollut mitään uutta ja ihmeellistä.

– En kutsuisi sitä sopimukseksi. Minulla ei ole mitään toimivaltaa ohjeistaa talleja siinä tilanteessa. Voin antaa tallille tarjouksen, mahdollisuuden toimia tietyllä tavalla, mutta päätös on heidän. Tuomareilla on valta antaa rangaistuksia, mutta minä voin esittää heille oman näkemykseni. Siksi tarjosin Red Bullille mahdollisuutta luovuttaa sijoituksen, Masi sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Koko se tilanne johtui punaisista lipuista, joiden aikana tärkeintä on varmistaa, että kuljettajat ovat turvassa, ja ohjeistaa ratavirkailijat siivoamaan radan. Se oli täysin normaali keskustelu. Kun näin, mitä oli tapahtunut, ehdotin välittömästi tuomaristolle, että aion tarjota Red Bullille mahdollisuutta luovuttaa sijoituksen takaisin.

– Punaiset liput aktivoitiin hyvin nopeasti sen jälkeen, ja se oli siinä vaiheessa tärkein asia. Kun kilpailu oli keskeytettynä, se tarjosi mahdollisuuden korjata tilanteen ennen kuin jatkamme kilvanajoa. Tällaista keskustelua käydään toistuvasti, ja niin on ollut ennenkin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja