F1-kilpailupomon kommentti räikeässä ristiriidassa tallipomojen näkemysten kanssa – jopa Red Bullin päällikkö myönsi ihmetyksensä: "Kuin torimarkkinoilla"

F1:n kilpailujohtajan Michael Masin ja kärkitallien pomojen näkemykset Saudi-Arabian tapahtumista eroavat kommenttien perusteella merkillisen paljon toisistaan.

Saudi-Arabian GP:n ollessa keskeytettynä toiseen otteeseen, kaikkia F1-kisaa suorana seuranneille paljastui kulisseista jotain poikkeuksellista. F1:n kilpailujohtaja Michael Masi ja Red Bullin urheilujohtaja Jonathan Wheatley keskustelivat uudesta lähtöjärjestyksestä radion avulla.

Ennen kisan toista keskeytystä Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen oli hankkinut itselleen kärkipaikan epäreilulla tempulla, kun hän oikaisi radan ykkösmutkan jäätyään startissa Mercedeksen Lewis Hamiltonin taakse.

Masi tarjosi Wheatleylle alun perin toista lähtöruutua, mutta korjasi tarjouksensa sen jälkeen kolmanneksi ruuduksi Hamiltonin ja Alpine-kuskin Esteban Oconin takana.

Masi lisäsi tarjouksen olevan mallia ota tai jätä. Jos Red Bull ei tyytyisi siihen, hän veisi Verstappenin toiminnan tuomariston arvioitavaksi.

Ällistyttävä radiokeskustelu ajettiin tv-lähetykseen kaikkien kuunneltavaksi. Red Bull lopulta hyväksyi Masin tarjouksen.

Masi puolusteli kisan jälkeen hämmentävää lähtöruutujen uudelleenjärjestelyään "melko normaaliksi keskusteluksi" tallin ja kilpailujohtajan välillä, mutta hänen sanojensa ja tallipäälliköiden näkemyksien välillä vallitsi melkoinen ristiriita.

– Se oli hieman kuin olisi ollut torimarkkinoilla, mikä oli hieman epätavallista. En ole koskaan aikaisemmin ole törmännyt vastaavaan, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner hämmästeli Motorsport.comin mukaan.

Myös Mercedeksen tallipomo Toto Wolff piti Masin ja Red Bullin neuvotteluja outoina.

– Se oli uusi tilanne myös meille. Menetimme sijan radalla tällä oikeasti kovalla tempauksella ensimmäisessä kahdessa mutkassa. Sitten he sanoivat, että paikkoja pitää vaihtaa, Wolff kertasi.

– Sitten tuli uusintalähtö, eikä siitä ole oikein paljoakaan apuja, jos häviää sijan heti uudelleen.

Masin toiminta näyttäytyi kyseenalaisena myös Alpinen tallipäällikön Marcin Budkowskin vinkkelistä, vaikka tallin kuljettaja Ocon nousi paikkajärjestelyllä uusintastartin paalupaikalle.

– Michaelin ja Jonathanin välillä oli melko epätodellinen keskustelu, mikä oli hieman kuin paikallisilta markkinoilta, jossa käytiin kauppaa paikkojen ja rangaistuksen välillä, Budkowski tuumaili Motorsport.comille.

– Me löysimme itsemme paalulta, mutta se oli epätavallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja