Ennenaikaisesti syntynyt vauva pidettiin elossa muovipussin avulla: ”Hän oli vain niin pieni”

Alle puolen kilon painoisena syntynyt vauva on tällä hetkellä terve viisikuukautinen lapsi.  

Taistelija on termi, joka kuvastaa hyvin Christina Hahnin, 27, pientä poikavauvaa. Tuore äiti joutui synnyttämään poikavauvansa neljä kuukautta ennen laskettua aikaa raskausviikolla 23. Syntyessään vauva painoi alle puoli kiloa ja oli niin pieni, että hänet jouduttiin käärimään muovipussiin hypotermian ehkäisemiseksi. Lapsen pientä kokoa kuvastaa hyvin se, että muovipussi oli vain pienen penaalin kokoinen.

– Oli todella pelottavaa synnyttää ja kysyä sen jälkeen, oliko hän kuollut. Hän oli vain niin pieni, Hahn kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Markcus tarvitsi paljon lääkkeitä, jotta hänen keuhkonsa toimisivat kunnolla, sillä ne olivat niin alikehittyneet, äiti kertoo.

Pojan terveydessä ei merkkejä vakavista ongelmista

Vaikka vauvan tila oli kriittinen, hyvän hoidon ansiosta viiden kuukauden ikäinen lapsi voi tällä hetkellä hyvin. Vanhempien pitkä piina on vihdoin ohitse. 

– Luulimme molemmat monta kertaa, että tulisimme menettämään hänet, mutta hän selvisi. Se oli ihme, äiti kertoo lähes kolmen kuukauden mittaisesta sairaalajaksosta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Markcus-poika painaa tällä hetkellä terveet 5,4 kiloa, ja hänen tulevaisuutensa näyttää valoisalta. Oikeassa korvassa ilmenneitä kuulo-ongelmia lukuun ottamatta poika vaikuttaa täysin terveeltä ja iloiselta lapselta. 

Vanhemmat kertovat olevansa todella onnekkaita, sillä monet ennenaikaisesti syntyneet lapset kärsivät usein sydänongelmista ja joutuvat käymään läpi vaativiakin operaatioita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Markcus on ihastuttava. Olen todella ylpeä hänestä, hän on minun pieni taistelijani, äiti kertoo.

Lähde: DailyMail

***

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja