Suloinen selviytymistarina: Puolikiloinen keskonen pidettiin lämpimänä pikkuruisen muovipussin avulla

Pieni tyttövauva, joka syntyi kolme kuukautta etuajassa, oli niin pikkuruinen, että lääkärit pitivät häntä lämpimänä minimuovipussin avulla.

Kolme kuukautta etuajassa syntyneen Pixie-vauvan äiti, Sharon Grant, kertoo tyttärensä syntyneen poikkeuksellisen pienikokoisena. Pixien kehitys kun oli lakannut jo kohdussa.

– Istukkani ei ruokkinut häntä oikein, eikä napanuora toiminut hyvin, Grant sanoo.

– Jos hän olisi pysynyt vatsassani pidempään, hän ei olisi selvinnyt.

Brittisairaalan lääkärit auttoivatkin pikkutytön maailmaan keisarileikkauksen avulla toukokuussa. Äidin odotukset eivät olleet korkealla tyttärensä selviytymisen suhteen.

– Synnytys oli todella stressaava, en tiennyt, selviäisikö hän.

Äiti sai kuunnella rauhoittavaa musiikkia, jotta hänen verenpaineensa laskisi ennen synnytystä. Kun Pixie saatiin ulos, hänet laitettiin pikkuruiseen voileipien säilytykseen tarkoitettuun muovipussiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Noin puolikiloinen pikkuvauva oli yksi pienimmistä, joita sairaalassa oli hoidettu. Lääkärit kuitenkin kertoivat, että voileipäpussien käyttö alle 1,5 kiloa painavien vauvojen kohdalla on sairaalan vakiokäytäntö.

– Viimeisten 5–10 vuoden aikana on laajalti tiedetty, että vauvojen hoitaminen laittamalla heidät läpinäkyvään muovipussiin välittömästi synnytyksen jälkeen, on paras tapa säilyttää normaali ruumiinlämpö, perustelee derrifordilaisen sairaalan lääkäri Giles Richardson.

Muovipussitekniikka oli tehokas Pixienkin kohdalla, sillä nyt hän on jo 5 kuukautta vanha, reipas pieni vauva.

– Hän on iloisin pieni vauva, ylpeä äiti hehkuttaa pienokaistaan.

Lähde: ABC News

Mihin äitiä tarvitaan? Katso video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja