Mainos

Ennätysmäärä nuorten viinoja lorisi maahan Helsingissä

Koulujen päättäjäisviikonloppuna poliisi kaatoi maahan koko maassa lähes 1 300 nuoren alkoholijuomat. Helsingissä viinaa takavarikoitiin ennätysmäärä: 750 litraa.

Poliisi keräsi tilastoja päättäjäispäivän tehovalvonnasta nyt kolmatta kertaa. Tilastoissa ei poliisin mukaan ole suuria heittoja aikaisempiin vuosiin verrattuna muuten kuin Helsingin osalta.

– Helsingin tilanne selittyy sillä, että siellä on käytetty valvontaan huomattavasti enemmän aikaa kuin aikaisempina vuosina. Tulokset kyllä näkyvät: takavarikoidun alkoholin määrä on melkein tuplaantunut, kertoo poliisiylitarkastaja Esko Kesti.

Helsingin lisäksi alkoholia takavarikoitiin eniten suurimmissa kaupungeissa.

– Keulilla ovat Espoo ja Vantaa ja sitten tulee Keski-Uusimaa, Kesti sanoo.

Poliisi hävitti päättäjäisviikonloppuna koko maassa yhteensä lähes 2 700 litraa erilaisia alkoholijuomia. Nuorilta takavarikoitiin pääasiassa mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin noin 200 litraa.

Poliisi kirjoitti tehovalvonnan aikana alkoholijuomien luvattomasta hallussapidosta ja käytöstä yli 1 000 rikosilmoitusta, rangaistusvaatimusta ja rikesakkoa. Lastensuojeluilmoituksia tehtiin lähes 1 200.

– Mitä enemmän on nuoria, sitä enemmän näihin ikäviin asioihin törmätään, Kesti huomauttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.