Mainos

Ankea sää ja poliisi veivät voiton juhlinnasta

Koulujen päättymistä on juhlittu Tampereella vilkkaammin kuin muualla maassa, kertoo poliisi.

Päijät-Hämeessä poliisin yövuoro oli varsin kiireinen huonosta säästä huolimatta. Poliisia työllistivät alaikäisten alkoholinkäyttö, esimerkiksi Tampereella Pyynikin uimarannalla oli vielä ennen puoltayötä juhlimassa jopa 1500 nuorta. Suuria järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan ollut.

Päijät-Hämeessä poliisi joutui puuttumaan myös rattijuopumuksiin ja tappeluihin. Esimerkiksi Lahden keskustan ravintolassa tapahtui noin kello 02.00 aikaan pahoinpitely, jossa osallisina oli ainakin 3 henkilöä. Kaikki osalliset olivat miehiä ja syntyneet 1990-luvun alussa. Kahdella miehistä oli kasvoissa vertavuotavia ruhjevammoja.

Vantaan poliisi kiittää vanhempia

Helsingin Hietaniemen uimaranta tyhjeni nuorista jo ennen iltayhdeksää. Poliisi takavarikoi alaikäisiltä satoja litroja alkoholijuomia.

Vantaalla nuoria oli poliisin mukaan liikkeellä normaalia vähemmän. Ilta sujui rauhallisesti ja vakavilta tapahtumilta vältyttiin. Poliisi oli iloinen havaitessaan useita vanhempia puistoalueilla etsimässä omia nuoriaan. Itä-Uudenmaan poliisi oli etukäteen lähestynyt koulujen kautta kaikkia huoltajia ja pyytänyt heitä iltakävelyllään poikkeamaan alueensa lähipuistoissa.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan koulujen loppumisen juhlinta sujui odotuksia ja edellisvuosien juhlintaa rauhallisemmin. Poliisi joutui kuitenkin puuttumaan alkoholinkäyttöön ja otti haltuun ja hävitti yhteensä noin 530 litraa alkoholijuomia. Sen sijaan pahoinpitelyrikoksia tai omaisuusrikoksia ei valvonnassa ilmennyt lainkaan.

Oulussa nuorimmat jäivät kotiin

Viime yö oli suhteellisen rauhallinen Varsinais-Suomen alueella. Koulujen päättyminen ei saanut liikkeelle suuria määriä nuorisoa eikä järjestyshäiriöitä juurikaan esiintynyt. Turussa ei poliisin tietoon tullut yhtään pahoinpitelyä yleisellä paikalla, mikä on poliisin mukaan poikkeuksellista.

Myös Jyväskylässä oli viikonloppuna liikkeellä huomattavasti tavanomaista vähemmän verrattuna aiempien vuosien vastaaviin ajankohtiin. Esimerkiksi Jyväskylässä nuorison suosimissa kokoontumispaikoissa, Kirkkopuistossa ja Alban rannassa, ei ollut juuri ketään.

Oulussa juhlinta oli rauhallista, valtaosa juhlivista nuorista oli täysi-ikäisiä, mutta mukana oli myös 15 - 17-vuotiaita. Nuorisotyöntekijöiden havainto oli, että kaikkein nuorimmat puuttuivat juhlijoiden joukosta illalla, mitä voidaan poliisin mukaan pitää hyvänä asiana.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.