Mainos

Näin alkoi ja loppui juhlinta: Poliisi keräsi alaikäisiltä satoja litroja juomia Helsingissä

Helsingin Hietaniemen uimarannalla, Hietsussa, koettiin tänään ainutlaatuinen koulujen päättymisjuhla. Juhlat eivät nimittäin oikein päässeet edes alkamaan, kun Helsingistä ja naapurikunnistakin tulleet nuoret jo vaelsivat pois rannalta.

Syynä oli poliisin tehovalvonta, jossa alaikäisiltä kerättiin pois alkoholijuomat.

– Nuoret päättivät lähteä pois, kun he eivät saaneet pitää viinojaan, raportoi komisario Jari Taponen iltayhdeksän tienoilla.

Hänen mukaansa nuoria vastassa olleet poliisipartiot takavarikoivat alaikäisiltä satoja litroja alkoholijuomia ja kirjoittivat niin ikään satoja 20 euron rikesakkoja alkoholin hallussapidosta.

Myös MTV3 Uutisten toimittaja Mari Karppinen kävi Hietaniemen uimarannalla ennen yhdeksää toteamassa, että paikalla oli vain muutamia kymmeniä ihmisiä.

Myös keskikaupungilla tyhjää

Uimarannalla oli alkujaan satoja nuoria, mutta vähitellen se tyhjeni juhlijoista. Poliisi ei illalla tiennyt, mihin nuoret rannalta lähtivät. Mistään ei löytynyt suuria väenkokouksia, vaan esimerkiksi keskikaupungin puistot olivat tyhjiä.

Hietsun tyhjeneminen iltakahdeksan jälkeen oli Taposelle yllätys. Mitään vastaavaa ei ole koskaan aiemmin sattunut.

– Tilannejohtaja soitti minulle ja sanoi, että nyt on tapahtumassa jotain ihmeellistä: nuoret ovat lähdössä poispäin, Taponen naurahti.

Sade ja koleus hillitsivät koulunsa päättäneiden juhlintaa

Kolea ja sateinen sää on ylipäätään hillinnyt koulunsa päättäneiden juhlintaa koko maassa. Pohjois- ja Itä-Suomessa alkuillan juhlinta sujui valtaosin hyvin rauhallisesti.

– Vettä tulee ja tuulee niin, että koivut painuvat luokille. Sää on mitä huonoin juhlimiselle, kuvaili tunnelmia vanhempi konstaapeli Tarmo Savolainen Kuopion poliisista. Pohjois-Karjalassa tuuli tuiversi paikoin niin voimallisesti, että puitakin kaatui.

Oulun keskusta ja Torinranta keräävät perinteisesti tuhansia nuoria juhlimaan, mutta sielläkin alkuilta sujui erittäin rauhallisesti.

Tampereella oli alkuiltaan mennessä poliisin tietoon tullut vain yksittäisiä häiriöitä nuorten juhlapaikoilta, kuten Pyynikinrannan Jalkasaaresta ja Koskipuistosta.

Myös Jyväskylässä ja Turussa sade rauhoitti ja vähensi juhlijoita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.