Englannin supertähti on joutunut epäsuosioon Manchester Cityssä – siirtoa Barcelonaan junaillaan kulisseissa: "Minun on päästävä pelaamaan"

Englannin maajoukkueen suurimpiin tähtipelaajiin lukeutuva Raheem Sterling on joutunut seurajoukkueessaan Manchester Cityssä vaihtomiehen asemaan. Edessä vaikuttaa olevan seurasiirto.

Raheem Sterling oli tietyssä vaiheessa Manchester Cityn hyökkäyksen tärkeimpiä pelaajia ja tehtaili maaleja ja maalisyöttöjä lähes liukuhihnalta taivaansinisten riveissä. Nyt Englannin maajoukkuetähti on joutunut kuitenkin Pep Guardiolan epäsuosioon.

Sterling on päässyt Cityssä tällä kaudella vain kahdesti avauskokoonpanoon, kun Guardiola on suosinut muita vaihtoehtoja huippunimiä tulvivassa kokoonpanossaan. Sterlingin edelle hierarkiassa ovat kiilanneet muun muassa Ferran Torres, Phil Foden, Jack Grealish ja Riyad Mahrez. Lisäksi samasta peliajasta kilpailee myös brassihyökkääjä Gabriel Jesus.

26-vuotiaalla Sterlingillä on sopimusta jäljellä vielä kaksi vuotta, mutta nyt näyttää todennäköiseltä, ettei hyökkääjä näe kevättä 2023 Manchesterissa. Jatkosopimusneuvottelut seuran kanssa ovat pysähtyneet, ja Sterling myöntää jo suoraan tähyävänsä siirtoa ulkomaille.

– Jos olisi mahdollisuus lähteä muualle suuremman peliajan perässä, olisin avoin ajatukselle, ilmoitti The Guardianille.

– Englantilaisena pelaajana ainoa, mistä olen tiennyt, on Valioliiga, ja olen aina ajatellut, että jonain päivänä rakastaisin päästä pelaamaan ulkomailla nähdäkseni, miten pärjäisin sellaisen haasteen edessä.

Sterlingin kommentit näyttävät silottavan tietä muun muassa espanjalaisseuroille, joista ainakin FC Barcelona on katalonialaismedian mukaan tarkkaillut tiukasti Sterlingin tilannetta Manchesterissa. Urheilulehti Sport kirjoitti aiemmin, että Sterling on Barcelonan ykköskohde jo tammikuun siirtoikkunassa.

– En ole ihminen, joka valittaisi asiasta. Olen yrittänyt olla tekemättä (vähäisestä peliajasta) asiasta isompaa kuin se todellisuudessa on. Jatkan työntekoa, teen mitä täytyy, ja vain janoan päästä irti, Sterling jatkoi.

– Jos haluan, että onnellisuuteni on tietyllä tasolla, minun on päästävä pelaamaan jalkapalloa. Minun pitää päästä tekemään maaleja. Ja nauttimaan olostani.

Sterlingin siirto FC Barcelonan riveihin saattaa vaatia erityisjärjestelyä katalonialaisseuran taloustilanteen vuoksi. Esimerkiksi lainasiirto pakollisella osto-optiolla saattaisi tyydyttää molempien seurojen intressejä.

Lue myös:

    Uusimmat