FC Barcelona -luotsi Xavilta uskomattomia kommentteja – seura valtavissa talousongelmissa, vaatii lisää hankintoja

Jos ei ole rahaa, miten voi hankkia jotain? Kysymys, joka on saanut aivan uusia sfäärejä tämän kesän aikana, kiitos FC Barcelonan.

Raporttien mukaan lähes miljardiveloissa rypevä seura on tehnyt tänä kesänä useita tähtiluokan hankintoja. Näistä esimerkkejä ovat Robert Lewandowski (45 miljoonan euron siirtokorvaus), Raphinha (58 milj. €) ja Jules Kounde (50 milj. €).

Rahoittaakseen liikkeitä, katalonialaisseura on myynyt isoja osuuksia muun muassa erinäköisistä tuotantoyhtiöistään. Näillä myynneillä seura on kerännyt kasaan satoja miljoonia euroja.

Myynnit ovat olleet ikään kuin ujoja, pieniä laastareita isomman kokonaisuuden keskellä. Seura on yhä pahasti velkaantunut, minkä myötä kymmenien miljoonien eurojen siirrot aiheuttavat joka kerta suurta hämmennystä.

Ja vielä mitä.

FC Barcelonan päävalmentaja, manageri Xavi ei ole vieläkään tyytyväinen.

– Meidän täytyy vahvistaa miehistöämme. Vielä on aikaa, Xavi totesi lauantain Rayo Vallecano -pelin jälkeen, viitaten elokuun lopussa sulkeutuvaan siirtoikkunaan.

”Barcan” kausi sai nihkeän alun, kun se jäi lauantain kotiottelussa 0–0-tasapeliin.

Barcelonan riveihin on huhuttu muun muassa Chelsean laitapuolustajaa Marcos Alonsoa sekä Manchester Cityn keskikenttätähteä Bernando Silvaa.

Samalla Barcan nykytähti Frenkie de Jong on ollut voimakkaiden lähtöhuhujen keskellä. Lauantaina de Jong asteli vaihdosta kentälle, väläytellen heti osaamistaan.

– Hänen roolinsa ei ole istua penkillä – hän on tärkeä pelaaja. Olen puhunut siitä useaan otteeseen. En tiedä, mitä siirtomarkkinoilla tapahtuu, mutta jos hän jää meille, hän on tärkeä osa meidän palapeliämme, Xavi sanoi de Jongista.

De Jongia on viety erityisesti Manchester Unitediin ja Chelseaan päin. Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin hyvin todennäköiseltä, että de Jong jää Barcelonaan.

Lue myös:

    Uusimmat