Se siitä? Newcastle-luotsi huolestui uusien omistajien myötä: "Olen ollut täällä tarpeeksi kauan ymmärtääkseni sen"

Menestykseen hinnalla millä hyvänsä? Urheilutoimittaja kertoo, mitä Newcastlen saudikaupat merkitsevät 6:41
Menestykseen hinnalla millä hyvänsä? MTV Uutiset Live pureutuu siihen, mitä Newcastlen saudikaupat merkitsevät.

Newcastlen päävalmentaja Steve Bruce puhuu jo varsin suoraan siitä, että hänen päivänsä seurassa voivat olla uusien omistajien myötä lähitulevaisuudessa luetut.

Newcastle siirtyi torstaina saudiarabialaiseen omistukseen, kun sen osti sijoittajaryhmä, jossa suurin omistaja on Saudi-Arabian valtiollinen sijoitusrahasto. Kauppasumma on mediatietojen mukaan 300 miljoonaa puntaa eli noin 350 miljoonaa euroa, ja Newcastlesta tulee arvioiden mukaan yksi maailman rikkaimmista jalkapalloseuroista.

Menestyksestä perinteikäs Newcastle ei ole voinut pitkään juuri haaveillakaan, mutta se hamuaa uudessa omistuksessa myös urheilullisesti suureksi. Muutokset voivat kohdistua hyvin myös valmennukseen, mitä Steve Bruce ääneen uumoilee.

– Haluan jatkaa. Haluaisin mahdollisuuden osoittaa uusille omistajille, mitä pystyn tekemään, mutta täytyy olla realistinen. He voivat hyvin haluta uuden managerin, Bruce sanaili Telegraphille.

Newcastlen peräsimessä vuodesta 2019 ollut Bruce on valmentanut urallaan 999 ottelua lukuisissa eri seuroissa. Nyt englantilaisen sanoista kuuluu huoli.

– Uudet omistajat haluavat tavallisesti uuden managerin. Olen ollut täällä tarpeeksi kauan ymmärtääkseni sen.

– Jos en pääse 1 000 otteluun Spursia vastaan (ensi viikon sunnuntaina), saattaisitte sanoa, että se voisi tapahtua vain minulle, mutta en usko, että se olisi julmaa. Se on vain jalkapalloa.

Bruce ei sanojensa mukaan tiennyt uusien omistajien saapumisesta mitään ennen asiasta tulleita uutisia. 

– Vedin harjoitukset torstaiaamuna. Ilmapirii oli hyvin outo, hyvin hiljainen. Me kaikki odotamme, mitä tapahtuu. Odotan, kuten kaikki muut.

Bruce viestitti toivovansa, että uudet omistajat olisivat "todella uuden kiinnostavan aikakauden alku". Hän muistutti olleensa seuran kannattaja jo kauan ennen kuin hän oli jalkapalloilija tai valmentaja.

– Haluaisin nähdä tämän seuran voittavan jotakin ja pelaavan Euroopassa. Kaiken sen pohjalta, mitä olen uusista omistajista kuullut, se on, mitä he myös haluavat, ja heillä on rahaa toteuttaa se.

Lue myös:

    Uusimmat