Enemmän seksiä ja parempia orgasmeja – tässä iässä naisella pyyhkii hyvin sängyssä

2:27

Ikä tuo mukanaan paljon mukavia asioita, kuten enemmän seksiä ja parempia orgasmeja.

Yllä olevalla videolla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen pohtii seksin ongelmia.

Jos kolmenkympin rajapyykin ylittäminen on aiheuttanut huolta ja ahdistusta, kannattaa miettiä asiaa vielä uudemman kerran. Ikä tuo nimittäin mukanaan juonteiden lisäksi elämänkokemusta, itsevarmuutta – ja parempaa menoa vällyjen välissä.

Tämän puolesta puhuu esimerkiksi viime vuonna julkaistu Natural Cyclesin selvitys, jonka mukaan naiset saavat parhaat kokemuksensa seksin saralla yli 36-vuotiaina.

Selvitystä varten tarkasteltiin yli kahtatuhatta naista, jotka jaettiin kolmeen ryhmään: alle 23-vuotiaisiin, 23–36-vuotiaisiin ja yli 36-vuotiaisiin.

Huomattiin, että yli 36-vuotiaat kokivat parhaat orgasmit, mutta lisäksi he kokivat olonsa viehättävämmiksi kuin muut ja nauttivatkin seksistä eniten. Iän myötä karttuva itsevarmuus onkin merkittävässä roolissa, mitä tulee parempaan seksielämään.

Lähempänä neljääkymppiä olevat naiset tunsivat olonsa itsevarmimmiksi, kun taas 23–36-vuotiaat naiset olivat tyytymättömimpiä ulkonäköönsä. Myös alle 23-vuotiaat kokivat olonsa itsevarmoiksi, mutta he saivat kuitenkin vähiten orgasmeja.

Yli 36-vuotiaat naiset saivat eniten orgasmeja, ja ne olivat myös kaikista nautinnollisimpia. He myös harrastivat seksiä eniten.

Useat tekijät johtavat parempaan seksiin

Kyseessä ei suinkaan ole ainut selvitys, jonka mukaan meno lakanoiden välissä on parempaa nimenomaan kypsemmässä iässä. Esimerkiksi eräs pienehkö Pittsburghin yliopiston tutkimus selvitti vuonna 2016, että seksin laatu paranee iän myötä vielä pitkälle neljänkymmenen ikävuoden jälkeenkin. Tulokset yllättivät tutkijat, jotka olivat olettaneet seksin laadun heikentyvän naisilla, kun ikävuosia kertyy lisää.

Tutkimukseen osallistui 39 naista, jotka olivat iältään 46–59-vuotiaita. Tohtori Holly N. Thomas kollegoineen haastatteli naisia yksitellen ja ryhmissä. Naisilta tulikin useita osuvia oivalluksia koskien parempaa seksiä.

Thomasin mukaan naisten itsetunto oli kohdillaan, ja lisäksi he tunsivat jo itsensä ja vartalonsa ja tiesivät, mistä pitivät. He kertoivat myös olevansa itsevarmempia kuin nuorempina, ja he myös osasivat kommunikoida kumppaniensa kanssa paremmin.

Ne naiset, jotka eivät kokeneet kypsemmällä iällä parempaa seksiä, kertoivat syiksi ongelmat kumppanin kanssa, esimerkiksi erektio-ongelmat. Myös matala libido oli yksi syy heikkoon seksielämään.

***

1:30

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja