Kyselytutkimus paljastaa: Seksi on parasta kuusikymppisenä – tässä syy

Kuusikymppiset ovat kaikista tyytyväisimpiä seksielämäänsä, ainakin jos tuoretta kyselytutkimusta on uskominen. Asiantuntijan mukaan se voi olla totta, useasta syystä.

Tuoreen Singles in America -kyselytutkimuksen mukaan seksi on kaikista parhaimmillaan 60-vuotiaana. Kyselyyn vastasi jopa yli 5 000 amerikkalaista sinkkua.

Tulosten mukaan naiset harrastivat elämänsä parasta seksiä 66-vuotiaina, miehet taas 64-vuotiaina.

Erityisesti kyselyyn vastanneet naiset kertoivat, että seksi oli fyysisesti vähintään yhtä tyydyttävää tai tyydyttävämpää seitsemänkymppisenä kuin se oli 40-vuotiaana.

"Tiedät, mistä pidät"

Amerikkalainen seksuaaliterapeutti Madeleine Castellanos pitää tuloksia järkevänä ja selittää, miksi. Hänen mukaansa kuusikymppiset tuntevat itsensä makuuhuoneen puolella vapaiksi.

Seksi on kuusikymppisille tyydyttävämpää, sillä sinkkumiehet ja -naiset ovat kokeneempia, he tietävät, mitä haluavat ja uskaltavat tutustua seksuaalisuutensa eri ulottuvuuksiin.

– Kun tulet vanhemmaksi, tiedät, mistä pidät fyysisesti, hän kertoo Daily Mailille.

Seksuaalisuus avautuu uudella tavalla

Kyselyn vastauksia selittää myös se, että useimmat kuusikymppiset ovat olleet nuorempina pitkäaikaisessa suhteessa, ja nyt heillä oli mahdollisuus sinkkuina tutustua laajemmin seksuaalisuuteensa: kokemus ei ehkä ole enää niin kapea kuin yhden saman ihmisen kanssa.

– Mitä vanhemmaksi tulet, sitä vähemmän sinua rajoittaa se, mitä muut, mitä yhteiskunta ja mitä kumppanisi ajattelee, Castellanos muistuttaa.

Toisaalta kyselyn tulosta selittää se, etteivät kuusikymppiset miehet ja naiset ehkä ole harrastaneet sänkypuuhia pitkään aikaan, ja siksi seksi on silloin parasta.

Vuonna 2007 The New England Journal of Medicine -julkaisussa ilmestynyt tutkimus puhuu myös sen puolesta, että seksi ei ole vain nuorten huvi. Tutkimuksen mukaan ne henkilöt, jotka olivat naimisissa tai joilla oli muu intiimikumppani, olivat seksuaalisesti aktiivisia yli 80-vuotiaiksi asti.

Lähteet: NZHerald, Daily Mail

***

8:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja