Ei mikään nuorten juttu! Tutkimus vahvistaa, että seksi vanhemmallakin iällä kannattaa – tässä syy

Seksielämän ei kannata antaa hiipua vanhemmallakaan iällä.

Sexual Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus viittaa siihen, että säännöllinen seksielämä piristää henkisesti yli 50-vuotiaita.

Tutkijat Lontoon ja Anglia Ruskinin yliopistoista anaysoivat dataa yli 50-vuotiaista. Tutkittavia oli 7000 ja keskimäärin he olivat 60–70-vuotiaita.

Osallistujat vastasivat haastattelukysymyksiin ja kyselyihin, joissa tiedusteltiin asioita muun muassa heidän seksielämästään ja muista aktiviteeteista sekä elämänlaadusta. Seksielämällä tuntui olevan yhteyttä mielialaan.

Ne osallistujat, jotka kertoivat elämässään olevan puutetta seksistä, arvioivat nimittäin myös elämänlaatunsa alhaisemmaksi. Terveen seksielämän omaavat olivat puolestaan onnellisempia, kertoo New York Post.

– Terveydenalan ammattilaisten tulisi tunnustaa se, että vanhemmat aikuiset eivät ole aseksuaaleja, ja että usein toistuva, ongelmaton seksielämä tässä väestössä on yhteydessä parempaan hyvinvointiin, toteaa tutkija Lee Smith Anglia Ruskinin yliopistosta.

Senioripariskunta kehuu seksielämäänsä

New York Postin haastattelema pariskunta allekirjoittaa tutkimuksen tulokset.

81-vuotias David Edward ja hänen 79-vuotias vaimonsa Lynn parantelevat vuosikymmeniä kestänyttä avioliittoaan vällyjen välissä sunnuntaiaamuisin.

Pariskunta kehuskelee seksin olevan parasta ikinä, vaikka hääyöstäkin on jo 58 vuotta aikaa.

– Rakastelumme on parantunut ja siitä on tullut nautittavampaa vuosien mittaan. Toki intohimoa ja puhtia puuttuu, mutta tunne hyvinvoinnista enemmän kuin paikkaa sen, David toteaa.

Yli viisikymppisten seksielämästä kirjan kirjoittanut Joan Price kehottaa hänkin nauttimaan seksistä vielä kypsemmälläkin iällä.

– Ihmiset harrastavat parempaa seksiä vanhempina, osittain siksi, että he tuntevat olonsa vähemmän pidättyneiksi ja vapaiksi arvostelusta, 75-vuotias Price pohtii.

Price itse kertoo harrastavansa säännöllistä seksiä niin ikään 75-vuotiaan poikaystävänsä.

82-vuotias Hattie puolestaan etsii Tinderistä nuorempia miehiä, koska vanhemmat miehet eivät naisen mukaan kykene antamaan hänelle orgasmeja.

Lue myös:

    Uusimmat