Emu-maista päätettiin yksimielisesti

EU-maiden valtiovarainministerit päättivät täysin yksimielisesti suosittaa, että talous- ja rahaliitto Emun ensimmäiseen vaiheeseen lähtevät komission suosittelemat yksitoista jäsenmaata.

-Totesimme, että Belgia, Luxemburg, Hollanti, Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Irlanti, Itävalta ja Suomi täyttävät Emun ehdot. Tämä on historiallisen vaiheen alku, sanoi kokouksen puheenjohtaja, Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown.

Illan kokouksessa ei kiistelty Euroopan Keskuspankin pääjohtajanpaikasta, joten kokous kesti vain runsaan tunnin. Valtiovarainministerien suositus annetaan huomenaamulla ensin EU-parlamentille, iltapäivällä Emun käynnistys vahvistetaan unionimaiden johtajien voimin.

Ranskan valtiovarainministeri Dominique Strauss-Kahn kertoi, ettei kokouksessa keskusteltu sen kummemmin maiden valinnasta, kuin Emun alussa ulkopuolelle jäävistä maistakaan.
-Huominen kokous voidaan pitää mitä myönteisimmissä merkeissä, hän sanoi, ja uskoi sovun löytyvän myös EKP:n pääjohtajasta.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat