Elon Musk yritti myydä Teslan Applelle hintaan, joka vaikuttaa nyt suorastaan naurettavalta – Tim Cookilta ei herunut edes tapaamista

Tesla esitteli Model Y:n 35:55
Tältä näyttää Teslan Model Y, joka saapunee pian Suomeenkin.

Apple olisi tehnyt mahdollisesti erittäin hyvät kaupat, jos se olisi ostanut Teslan pari vuotta sitten.

Teslan toimitusjohtaja ja suurin omistaja Elon Musk kommentoi Twitterissä Applen sähköautosuunnitelmia ja tuli samalla paljastaneeksi, että yritti myydä yhtiönsä Applelle vain murto-osalla sen nykyarvosta.

Kun Musk otti yhteyttä Applen toimitusjohtaja Tim Cookiin, elettiin Teslan kannalta kriittisiä ja vähemmän hohdokkaita aikoja. Model 3:n tuotanto oli vasta pääsemässä vauhtiin ja väisteltäviä sudenkuoppia oli lukuisia.

Musk olisi myynyt Teslan Applelle vain kymmenesosalla sen nykyisestä yli 600 miljardin dollarin arvosta, mutta Cook ei suostunut edes tapaamaan Muskia.

Musk piti julkisuuteen nousseita tietoja Applen huhutun sähköauton teknologiasta erikoisina.

– Outoa, jos totta. Tesla käyttää jo rautafosfaattia Shanghaissa valmistetuissa keskipitkän toimintamatkan malleissa, Musk sanoi viitaten siihen, että rautafosfaatin hyödyntäminen akuissa olisi jokin Applen neronleimaus.

Reutersin raportissa kuvailtua yksikennoista akkua Musk pitää elektrokemiallisesti mahdottomana, sillä maksimijännitteen tulisi olla satakertainen siihen nähden, mitä nyt kyetään saamaan aikaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Google oli ostaa Teslan

Musk neuvotteli Teslan myymisestä myös Googlelle jo vuonna 2013, jolloin sähköautovalmistaja keikkui konkurssin partaalla. Musk pyysi hakukonejätiltä 6 miljardia dollaria, johon yhtiö oli tiettävästi suostumassakin. Tässä vaiheessa Teslan kassassa oli rahaa enää vain kahden viikon tarpeisiin.

Kaupan ehtoihin olisi lukeutunut myös se, että Google ei hajottaisi firmaa, vaan Musk olisi saanut olla yhtiön johdossa kahdeksan vuotta tai kunnes yhtiö olisi tuonut markkinoille "kolmannen sukupolven" autonsa. Vuonna 2013 kuitenkin käynnistyi Teslan yhä jatkuva nousukiito ja Musk veti diilin pois pöydältä.

Lähteet: ReutersThe Guardian

Lue myös:

    Uusimmat