Elon Musk osti Teslan osakkeita 10 miljoonalla – haluaa sijoittajilta kaksi miljardia

35:55
Tesla esitteli Model Y:n.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla kertoi eilen tavoittelevansa sijoittajiltaan kahden miljardin dollarin lisärahoitusta.

Ääni toimitusjohtaja Elon Muskin kellossa on muuttunut nopeasti. Viime vuonna hän ilmoitti, ettei näe tarvetta lisärahoituksen keräämiselle sijoittajilta, mutta nyt toiveissa on jopa kahden miljardin dollarin potti uutta rahaa.

Musk ilmoitti ostavansa itsekin Teslan osakkeita 10 miljoonalla dollarilla. Hän omistaa Teslasta tällä hetkellä noin 20 prosenttia.

Tesla teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 700 miljoonan dollarin tappiot 4,5 miljardin liikevaihdolla. Musk on kertonut uskovansa myös toisen vuosineljänneksen olevan miinusmerkkinen. Kolmannesta neljänneksestä hän kuitenkin povaa voitollista.

Teslasta 500 miljardin dollarin firma?

Lisärahoituksen keräämisessä ei tosin ole mitään poikkeuksellista. Etenkään, kun yhtiön käteiskassan kerrotaan huvenneen noin puolellatoista miljardilla pelkästään alkuvuoden aikana.

Muskin puheenvuoron yllättävämpää antia olikin hänen arvionsa siitä, että Tesla olisi matkalla 500 miljardin dollarin arvoiseksi yritykseksi – eli se siis kymmenkertaistaisi arvonsa nykyisestä.

Tesla tai Musk ei ole kommentoinut väitettä julkisesti, vaan tieto on peräisin tilaisuuteen osallistuneelta sijoittajalta, joka halusi esiintyä Bloombergin haastattelussa nimettömänä..

Lähde: BloombergCNBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja