Elisa haluaa ostaa Anvian

Elisa tekee ostotarjouksen kaikille Anvian osakkeenomistajille. Hinta on 2000 euroa osakkeelta.

Anvia on Suomen neljänneksi suurin teleoperaattori, jonka liikevaihto oli 106 miljoonaa euroa vuonna 2014.  

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt yrityskaupan, jolla Elisa hankkisi kilpailuoikeudellisen määräysvallan Anviassa. Elisa omistaa Anviasta lähes 27 prosenttia.  

Elisa ilmoittaa pörssitiedotteessaan, että kauppa olisi sekä Anvian osakkeenomistajien että asiakkaiden etujen mukaista. Talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen toteaa, että yhtiö investoi jatkossakin sekä kiinteään että mobiiliin tietoliikenteeseen.  

– Digitalisaation nopea kehitys ja asiakkaiden tarpeet luovat innostavia mahdollisuuksia henkilöstölle ja toiminnan kehittämiselle, hän sanoo.  
Anvian hallitus pitää 2000 euron osakehintaa liian alhaisena, sanoo Anvian hallituksen varapuheenjohtaja Aaro Honkola.   

– Yhtiön hallituksen näkemyksen mukaan osakkeen arvo on useita kymmeniä prosentteja tätä korkeampi, hän sanoo.  

Anvia haluaisi pysyä alueellisena itsenäisesti toimivana yhtiönä. Honkolan mukaan tämä on ainakin hallintoneuvoston toive. Hän myös uskoo, että yhtiö pärjäisi itsenäisenä.  

Anvia toimii Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa. Yhtiö on muodostettu vanhoista perinteisistä pohjalaisista puhelinyhtiöistä. Anviassa on yli 700 työntekijää.  

Osto-operaatio käynnistyi viime syksynä, kun eräät eteläpohjalaiset yhtiöt myivät Anvia-omistuksensa Elisalle.  

Elisan liikevaihto vuonna 2014 oli runsaat 1,5 miljardia euroa. Henkilöstöä oli runsaat 4000. Yhtiö kertoo, että sillä on yli kaksi miljoonaa asiakasta.
  

Lue myös:

    Uusimmat