Elinkeinoministeri Lintilä HS:lle: Kesäksi tarvittaisiin tapahtumatakuu – "Alkukesä ainakin tulee olemaan ongelmallinen"

2:09
Tapahtumajärjestäjät ehdottivat peruutustukea jo tammikuussa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan tapahtuma- ja kulttuurialalle voitaisiin miettiä kesää varten jonkinlaista tapahtumatakuuta. Lintilä kommentoi asiaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Mika Lintilä esittää, että tappioita voitaisiin korvata mahdollisen takuun puitteissa, jos suunnitelmat peruuntuisivat koronavirusrajoitusten vuoksi.

–  Kyllä me tarvitsisimme kesää varten tällaisen – kai sitä voisi sanoa tapahtumatakuuksi, Lintilä sanoo lehdelle.

–  Kun tapahtumia aletaan järjestellä, niin kuluja toteutuu välittömästi. Jos tuleekin tilanne, että joudutaan perumaan, niin siinä olisi jonkinlainen tappiontakaus valtion puolelta olemassa. Nythän tapahtumien järjestäjät eivät tiedä, mikä kesän tilanne on. On aika selkeää, että alkukesä ainakin tulee olemaan ongelmallinen.

Ajatuksesta on Lintilän mukaan keskusteltu alustavasti. Yhden alan tukeminen muista poikkeavasti on kuitenkin hankalaa. Lisäksi tulisi pohtia, ketkä takuun piirin voisivat tulla ja kuinka paljon tappioita voitaisiin taata.

Lintilä myös kertoo, että kustannustuen kolmas kierros muokataan tapahtuma- ja kulttuurialalle sopivammaksi. Lisäksi valmistelussa on yksinyrittäjien tuen toinen kierros.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja