Mainos

Elektroniselle tiedolle esitetään kansallista kirjastoa

Elektronisen tiedon tarjontaa olisi lisättävä, esittää kansallisen elektronisen kirjaston perustamista pohtinut työryhmä. Elektronisen kirjaston tehtävänä olisi huolehtia siitä, että yliopistokirjastojen verkkoyhteyksiin liitetään käyttäjien tarpeita vastaavaa, hyvin järjestettyä kansallista ja kansainvälistä tietoaineistoa.

Elektronista aineistoa voitaisiin hankkia kansallisilla sopimuksilla. Sopimukset tehtäisiin keskeisten tiedekustantajien elektronisista aikakausilehdistä, viitetietokannoista sekä ulkomaisten yhteisluetteloiden ja kansallisbibliografioiden käytöstä.

Kansallisesta aineistosta valittaisiin keskeistä tietoaineistoa digitoitavaksi. Työryhmä suosittelee, että yliopistot julkaisisivat julkaisusarjansa ja opinnäytteensä elektronisessa muodossa.

Opetusministeri Olli-Pekka Heinoselle luovutetussa muistiossa ehdotetaan, että opetusministeriö nimittäisi käyttäjistä ja eri yhteistyötahojen edustajista koostuvan kansallisen yhteistyöryhmän suunnittelemaan ja koordinoimaan elektronisen kirjaston tietoaineistoa sekä laatimaan yhtenäisen strategian.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.