Mainos

Elcoteqin kurssi romahti Ericsson-uutisista

Ericssonin päätös ulkoistaa matkapuhelintuotantonsa Flextronicsille on huono uutinen elektroniikan sopimusvalmistajalle Elcoteqille, jonka tuotannosta iso osa on mennyt Ericssonille. Elcoteqin kurssi Helsingin Arvopaperipörssissä romahti päivän aikana reilut 50 prosenttia eilisistä luvuista.

Matkapuhelinten valmistusta

Ericsson ilmoitus sysäsi muutkin suomalaiset alihankkijat syöksyyn Helsingin pörssissä. Perlos menetti pörssiarvostaan 13 prosenttia. Muoviosia matkapuhelimiin valmistavan Eimon arvo putosi viidenneksen ja yritys antoi tulosvaroituksen.

Ericsson ilmoitti tänään ulkoistavansa matkapuhelintuotantonsa yhdysvaltalaiselle Flextronicsille. Samalla Flextronics-sopimus syrjäyttää Elcoteqin pois Ericssonin tuotannosta. Elcoteq ilmoittikin tänään lopettavansa matkapuhelintuotantonsa Unkarissa ja Virossa kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Elcoteq on valmistanut Ericssonille matkapuhelimia vuodesta 1997 lähtien Tallinnassa ja vuodesta 2000 lähtien Unkarissa.

Suomen vähennykset ei tiedossa


Elcoteq ei halua vielä arvioida, joudutaanko yhtiön Suomen tehtailta vähentämään työntekijöitä. Elcoteqin toimitusjohtaja Tuomo Lähdesmäki sanoo, että tarkempia arvioita uudesta tilanteesta on luvassa, kun yhtiö julkistaa viime vuoden tuloksensa ensi perjantaina.

Elcoteqin viime vuoden liikevaihto kasvoi yhtiön ennakkoarveluiden mukaan lähes kolminkertaiseksi edellisvuodesta ja oli noin 2,2 miljardia euroa. Liikevoitto kasvoi yli nelinkertaiseksi ja oli noin 3 % liikevaihdosta. Osakeantikorjatulla osakemäärällä laskettu osakekohtainen tulos parani yli kuusinkertaisesti runsaaseen 1,3 euroon edellisvuoden 0,21 eurosta. Elcoteq julkistaa tänään ennakkotietoja tuloksestaan.

Elcoteqin liiketoiminta muiden asiakkaiden kanssa kasvaa odotetusti ja erityisesti Tietoliikennejärjestelmät - liiketoiminta-alueen kasvunäkymät ovat hyvät sekä Ericssonin että muiden asiakkaiden kanssa, Elcoteq kertoo tiedotteessaan. Ericssonin matkapuhelimien valmistuksen päättyminen Elcoteqin Euroopa- tehtailla aiheuttaa kuitenkin sen, että Elcoteqin vuoden 2001 liikevaihto kasvanee vain hieman vuoden 2000 tasolta.

Kasvun hidastuminen heikentää myös yhtiön kannattavuutta erityisesti vuoden ensimmäisellä puoliskolla, mutta konsernin koko vuoden 2001 tuloksen odotetaan säilyvän positiivisena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.