Mainos

Eläintauti keskeyttää kananmunatuotantoa Virossa

Siipikarjassa esiintyvä Newcastlen tauti ei tartu ihmiseen eikä muihin nisäkkäisiin. Suomessa tautia on havaittu viimeksi vuonna 2004.

HKScanin virolainen tytäryhtiö Tallegg joutuu lopettamaan kaikki munia tuottavat kanansa, koska yhtiön yhdessä kanalassa on havaittu Newcastlen tautia. Tautiepäily varmistui brittiläisen laboratorion tutkimuksissa, Tallegg kertoo.

Tallegg on Viron suurin linnunlihan ja kananmunien tuottaja. Nyt yhtiö joutuu tilapäisesti keskeyttämään kananmunien tuotannon, jonka arvioidaan palautuvan normaaliksi vasta kesällä 2008.

Kananmunatuotannon osuus Talleggin liikevaihdosta on noin 14 prosenttia. HKScanin mukaan Talleggilla on vakuutus eläintautien varalle, joten tuotantokatkolla ei arvioida olevan suurta taloudellista merkitystä.

Siipikarjassa esiintyvä Newcastlen tauti ei tartu ihmiseen eikä muihin nisäkkäisiin. Taudin leviämisen ehkäisemiseksi sairastuneet kanat on kuitenkin hävitettävä ja kanalan tilat desinfioitava. Tästä vastaa Viron valtio.

Suomessa Newcastlen tautia on havaittu viimeksi vuonna 2004. Virossa sitä tavattiin viime kesänä Viljannissa, jossa piti lopettaa 5000 kanaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.