Mainos

Eläinsuojelijat kieltäisivät kettukuljetukset Kiinaan

Eläinsuojelijat vaativat, että kettujen vienti Suomesta Kiinaan lopetetaan kokonaan. Animalian ja Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen mukaan kettujen olot Kiinassa ovat niin huonot, että ne täyttävät eläinrääkkäyksen tunnusmerkit.

Järjestöt perustelevat näkemystään muun muassa Sky Newsin kuvamateriaalilla, joka käsittelee kettujen kohtelua Kiinassa. Aineistossa näytetään, kuinka eläimet nuijitaan tai hakataan maata vasten kuoliaaksi. Toisinaan ne jopa nyljetään elävältä.

Suomesta viedään vuosittain tuhansia kettuja siitoseläimiksi ulkomaille. Osa eläimistä kuljetetaan Kiinaan, jossa olot eivät välttämättä ole suomalaisnäkökulmasta hyväksyttävät. Eläinsuojelijoiden ohella Kiinan-kuljetuksia vastustaa myös Turkiseläinten kasvattajien liitto.

Helsinki-Vantaan lentokentän poliisi on saanut rikosilmoituksen Kiinaan suuntautuneesta kettukuljetuksesta, jossa eläinten kohtelun epäillään jo Suomen päässä olleen ala-arvoista. Poliisi selvittelee parhaillaan, onko tapauksesta aihetta aloittaa esitutkinta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja